Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Ακης Φάντης

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Ακης Φάντης

Ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή της καρδιάς. Η κηδεία του Άκη Φάντη θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 2/5.

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Φάντης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν ανταποκριτής στην Κύπρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή της καρδιάς. Η κηδεία του Άκη Φάντη θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 2/5.

Ποιος ήταν ο Άκης Φάντης

Ο εκλιπών διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου την περίοδο 1988-93.
Γεννήθηκε στη Λευκωσία, σπούδασε νομικά στη Μόσχα και έκανε μεταπτυχιακά στο Λονδίνο. Ο πατέρας του Άκη Φάντη, Ανδρέας, υπήρξε επί σειρά ετών βοηθός γγ του ΑΚΕΛ. Η αδελφή του, Αστέρω, επίσης δημοσιογράφος, ήταν νυμφευμένη με τον επί σειράν ετών διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ανδρέα Χριστοδουλίδη.
Ο Άκης Φάντης διετέλεσε μέλος του ΑΚΕΛ, εργάστηκε στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και είχε μακρά δημοσιογραφική θητεία στις εφημερίδες «Χαραυγή», «Αθλητικό Βήμα» και «Εμπρός». Ο εκλιπών αφήνει πίσω του σύζυγο, τρεις θυγατέρες και τρεις εγγονές.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου

Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο του Άκη Φάντη, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου και παλαίμαχου δημοσιογράφου.

Ο Άκης Φάντης συνέβαλε με τη μακρόχρονη προσφορά του στη μάχιμη δημοσιογραφία και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στις επάλξεις των δημοσιογραφικών δρώμενων.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Θλίψη Ένωσης Συντακτών

Βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Φάντη, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μάχιμου δημοσιογράφου για δεκαετίες, αλλά και καθηγητή δημοσιογραφίας, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Ο Άκης Φάντης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ζήλο, σθένος και συνέπεια από τρεις διαφορετικές επάλξεις: α) Ως μάχιμος δημοσιογράφος διατέλεσε σημαντικό στέλεχος στις εφημερίδες «Χαραυγή», «Αθλητικό Βήμα», «Εμπρός» και «Το Βήμα», ενώ τελεύτησε τον βίο του ως ανταποκριτής της εφημερίδας των Συντακτών της Αθήνας.

Διατέλεσε δε εκδότης διαφόρων περιοδικών εντύπων. β) Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Γιώργου Βασιλείου, την περίοδο 1988-1993, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από την αντίπερα όχθη, ως παροχέας πληροφόρησης. Και όλοι οι συνάδελφοι έχουν να λένε πόσο συνεργάσιμος και υποβοηθητικός υπήρξε. γ) Ως καθηγητής δημοσιογραφίας υπηρέτησε τον κλάδο από τα διδακτικά έδρανα. Εξέδωσε βιβλία και εκπαιδευτικά εγχειρίδια για τη δημοσιογραφία.

Η προσφορά του Άκη Φάντη στην κυπριακή δημοσιογραφία υπήρξε πολύπλευρη, πολυσχιδής και πολυετής. Είναι μια προσφορά αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη, που θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη της δημοσιογραφικής οικογένειας για πάντα.

Η κηδεία του Άκη Φάντη θα τελεστεί την Τετάρτη, 2 Μαΐου, στις 12.00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στον Στρόβολο. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ συλλυπείται θερμά τη σύζυγο, τις τρεις θυγατέρες, τις τρεις εγγονές και όλους τους οικείους του μεταστάντος.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024