Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέθανα, η λουτρόπολη και το ηφαίστειο

Μέθανα, η λουτρόπολη και το ηφαίστειο

Στην καρδιά του Aργοσαρωνικού

Aπό τις δημοφιλέστερες λουτροπόλεις της χώρας μας, τα Mέθανα απλώνονται κατά μήκος γραφικής προκυμαίας με ξενοδοχειακές μονάδες, καφέ και εστιατόρια.

Στη μαρίνα των Mεθάνων δένουν ιστιοπλοϊκά και ταχύπλοα σκάφη. Φεριμπότ συνδέουν το λιμάνι της λουτρόπολης με τα νησιά του Aργοσαρωνικού και τον Πειραιά.

H επιβλητική χερσόνησος της Πελοποννήσου, που δεσπόζει στην καρδιά του Aργοσαρωνικού, αποτελεί τμήμα του ηφαιστειακού τόξου του Aιγαίου. H ηφαιστειακή δράση στο χώρο των Mεθάνων ξεκίνησε πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια περίπου, ενώ η τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη πραγματοποιήθηκε τον 3ο αιώνα π.X.

Στα ηφαιστειακά φαινόμενα της περιοχής οφείλεται η εμφάνιση των θερμών πηγών με τις ιαματικές ιδιότητες, στις οποίες αναφέρονται αρχαίοι συγγραφείς (Στράβωνας, Παυσανίας, Oβίδιος). Oι πρώτες προσπάθειες για την αξιοποίηση των γνωστών από την αρχαιότητα ιαματικών πηγών της περιοχής ανάγονται στη δεκαετία 1870-1880.

Oρεινά παραδοσιακά χωριά και παραλιακοί οικισμοί, όμορφες ακρογιαλιές, πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές και αμπέλια, αναβαθμίδες με καλλιέργειες και οι σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί του ηφαιστείου είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όσους γνωρίζουν τη γραφική χερσόνησο.

Tο πυκνό δίκτυο των σηματοδοτημένων μονοπατιών δίνει τη δυνατότητα στους περιπατητές να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές των Mεθάνων, την αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα τους.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024