Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χοιρινός λαιμός με λιαστές ντομάτες

Χοιρινός λαιμός με λιαστές ντομάτες

Προσθέστε όποια λαχανικά εποχής θέλετε

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια

2 καρότα, σε κυβάκια

2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί

100 γρ. πλιγούρι

1 φλ. ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ξύλο κοπής, με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις μπριζόλες σε πολύ μικρές μπουκιές. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το πλιγούρι και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά προτού σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024