Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μπορούσε να ανατραπεί το Brexit

Πώς θα μπορούσε να ανατραπεί το Brexit

Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι αυξάνεται (σε κάποιες ακόμα και στο 45%-50%) το ποσοστό των Βρετανών που θέλουν μια δεύτερη ψηφοφορία για την έξοδο από την ΕΕ

Θα μπορούσαν οι Βρετανοί να ξαναψηφίσουν για το Brexit; Το ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά, με πολιτικούς, αναλυτές και δημοσιεύματα να αναρωτιούνται κατά πόσο μπορεί να ανατραπεί η λαϊκή ετυμηγορία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να γίνει ανατροπή του Brexit, εκτός αν υπάρξει προηγουμένως μια τεράστια αλλαγή στη βρετανική κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα ύστερα από ένα νέο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι αυτή τη φορά υπέρ της παραμονής. Ακόμα όμως και σε αυτό το θεωρητικό σενάριο, τα επόμενα βήματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα.

Κάποιοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, είναι αισιόδοξοι ότι κάτι έχει αλλάξει και ότι η βρετανική κοινή γνώμη μπορεί να μεταπειστεί. Το Brexit δεν είναι αναπότρεπτο, λένε – ιδίως αν η τελική συμφωνία που θα φέρει η Τερέζα Μέι κριθεί αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024