Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάποτε στη «Βηρυτό»

Κάποτε στη «Βηρυτό»

Το Παρίσι της Μέσης Ανατολής στις κινηματογραφικές φλόγες ενός νέου θρίλερ κατασκοπίας

«Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς σε ένα κόσμο όπου η αλήθεια αναδύεται όταν είναι βολικό ή κερδοφόρο; »

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα (και μότο) που κυριαρχεί στην «Βηρυτό» («Beirut»), ένα πολλά υποσχόμενο αμερικανικό θρίλερ κατασκοπίας που θ’ αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 10 Μαίου (διανομή Feelgood Entertainment).

Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Μπραντ Αντερσον («The machinist») εκτυλίσσεται στην Βηρυτό του 1982, όταν δύο μυστικοί πράκτορες της CIA (Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις) αναθέτουν σ’ έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη (Τζον Χαμ), να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του.

Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόταν και εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο ήρωας βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Το γεγονός ότι το σενάριο είναι του Τόνι Γκίλροϊ («Μάικλ Κλέιτον», «Τριλογία Μπορν») αλλά και το ότι ο Γκίλροϊ αξιοποίησε πληροφορίες που είχε μάθει από την δεκαετία του 1990, υπόσχεται μια συναρπαστική και ευφυή ταινία κατασκοπίας , από την οποία μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση μέσω του κλιπ που διέθεσε η εταιρία διανομής κατ’ αποκλειστικότητα στο in.gr

Σίγουρα η ταινία θα μεταφέρει τον θεατή στην καρδιά μιας ταραγμένης και σύνθετης εποχής, όπου εμπλέκονται διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και η κατάσταση είναι φλογώδης και ανεξέλεγκτη.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024