Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τρέξτε μέχρι 21 Ιουνίου» το μήνυμα του Eurogroup

«Τρέξτε μέχρι 21 Ιουνίου» το μήνυμα του Eurogroup

Πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων - Στις 14 Μαίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων ώστε να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς (Staff Level Agreement) απηύθυνε σήμερα το άτυπο Eurogoup που συνήλθε στη Σόφια.

Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα στις 14 Μαϊου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μετά τη συνεδρίαση του Θεσμού στη Σόφια.

Σεντένο: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για έξοδο από το πρόγραμμα

Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι η Αθήνα παραμένει δεσμευμένη στο πρόγραμμα και είχαμε ενημέρωση από τους θεσμούς αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση.

Παραγωγική χαρακτήρισε την συζήτηση για την Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο μετά την λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως είπε ο επικεφαλής του οργάνου είχαμε καλά νέα από την Αθήνα εσχάτως ειδικά στο δημοσιονομικό μέτωπο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4% και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, σημείωσε πως τον Ιούνιο οι υπουργοί θα αποφασίσουν επί όλων των στοιχείων, που διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα στοιχεία της πρότασης υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική ιδιοκτησία είναι κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας».

Μοσκοβισί: Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά

Στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου έστεψε την προσοχή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνοντας μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι στις 21 Ιουνίου πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα μας φέρουν στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκε το θέμα του χρέους, «καθώς διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά».

Όσον αφορά με το αναπτυξιακό σχέδιο ο Επίτροπος σημείωσε ότι άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις. Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες να συνεχιστούν και αυτή η στρατηγική που σχεδιάζεται από την Αθήνα πρέπει να υπάρχει. Θα χρειαστεί να διευκρινιστούν κάποια θέματα αλλά είμαστε σε καλή τροχιά και οι υπουργοί πήραν θετική στάση για το θέμα.

Ικανοποίηση από Ρέγκλινγκ

Την ικανοποίησή του για την αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία και είναι ελληνκής «ιδιοκτησίας» εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, στη συνέντευξη μετά το πέρας του Eurogroup. «Είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να επανέλθει σε μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε, ότι προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποπληρωθούν τα δάνεια.

Επίσης ανέφερε ότι θα έχουμε την εκταμίευση μεγάλης δόσης στο τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να χτίσει το «μαξιλάρι ρευστότητας».

Κερέ: Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

Η κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Κερέ έκανε λόγο για τρία μηνύματα από τη συζήτηση. Πρώτο ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έγκαιρα. Το δεύτερο μήνυμα για την μεταμνημονιακή εποχή είπε ότι η απόφαση είναι καθαρά θέμα της ελληνικής κυ βέρνηση και έτσι το μήνυμα της ΕΚΤ είναι το «ισχυρότερο είναι το καλύτερο» και το τρίτο αφορούσε το χρέος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024