Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Πρέπει να σχεδιασθεί η μετάμνημονιακή πορεία της Ελλάδος

Μοσκοβισί: Πρέπει να σχεδιασθεί η μετάμνημονιακή πορεία της Ελλάδος

Εύσημα για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος απέδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Στην ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος στο Eurogroup της Σόφιας, στην ατζέντα του οποίου βρίσκεται και η Ελλάδα ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας αξιόπιστης αναπτυξιακής στρατηγικής, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε μια επιτυχημένη κατάληξη του ελληνικού προγράμματος».

Δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας πως «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος». Είπε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πως ελπίζει σήμερα «να δείξουμε πως υπάρχει καλή πρόοδος».

Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε, τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι εντυπωσιακά, ενώ εκτίμησε πως οι θεσμοί μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ταχύτατα «ώστε να πάμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Πρέπει να προετοιμάσουμε το κατάλληλο σχέδιο για την μετά το πρόγραμμα εποπτεία, που να δείχνει ασφαλώς ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι σε καλό δρόμο, έχουν διάρκεια, αλλά δεν θα μοιάζει, δεν θα πρέπει να μοιάζει, με ένα τέταρτο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024