Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurogroup: Ξεκίνησε το παζάρι για το χρέος

Eurogroup: Ξεκίνησε το παζάρι για το χρέος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου στη Σόφια

Με χαμηλές προσδοκίες για χρέος και εποπτεία ξεκίνησε το άτυπο Eurogroup στην Σόφια. Μπορεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να προσήλθαν στην συνεδρίαση κάνοντας θετικές αναφορές για την Ελλάδα, πλην όμως οι όποιες αποφάσεις μεταφέρονται στο… μέλλον.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβοσί είπε πως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας κατάλληλος μηχανισμός παρακολούθησης της Ελλάδος μετά το πρόγραμμα, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε από την πλευρά του πως το Eurogroup του Ιουνίου είναι κρίσιμο καταληκτικό ορόσημο.

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε στο Eurogroup με… μικρό καλάθι δεδομένου ότι τα μηνύματα που της έχουν σταλεί αναφέρουν πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και την μετά το Μνημόνιο εποχή θα απαιτήσουν πρόσθετο χρόνο.

Η Γερμανία δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς έχοντας διατυπώνει αυστηρές θέσεις τόσο για το πώς θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους όσο και για το πώς θα μοιάζει το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας.

Ο Τσακαλώτος θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πιέσεις για επίσπευση της τέταρτης αξιολόγησης και για περαιτέρω επεξεργασία του «ολιστικού» σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα παρουσιάσει στους ομολόγους του.

Στα τραπέζι θα βρεθούν και τα 88 προαπαιτούμενα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης αλλά και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται με τους δανειστές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι.

Ήδη πάντως το ορόσημο για συμφωνία πακέτο έχει μετατεθεί για το Eurogroup της 12ης Ιουλίου ενώ στις Βρυξέλλες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και ενός έκτακτου Eurogroup πριν τις θερινές διακοπές, εφόσον παραβιασθεί και αυτή η ημερομηνία για συνολική συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024