Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναδρομικά 15 ευρώ τον μήνα για τις επικουρικές

Αναδρομικά 15 ευρώ τον μήνα για τις επικουρικές

Από την επόμενη βδομάδα περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρές αυξήσεις

Αύξηση – ψίχουλα της τάξης των 15 ευρώ κατά μέσο όρο θα δουν στις επικουρικές συντάξεις τους την ερχόμενη εβδομάδα οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις ψαλιδίστηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Και επίσημα χθες το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων Μαΐου, την Πέμπτη 3 Μαΐου, και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την επόμενη βδομάδα περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρές αυξήσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, αφού πλέον η παρακράτηση θα γίνεται στο πραγματικό ποσό που εισπράττουν από το ΕΤΕΑΕΠ. Από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται, επίσης, ότι τα αναδρομικά ποσά για όσες περιπτώσεις συνταξιούχων προκύπτουν επιστροφές θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων, ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.

Συνολικά θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ για 200.000 συνταξιούχους. Δηλαδή την αναδρομική επιστροφή εισφορών δικαιούνται μόνο το 16% των συνταξιούχων του επικουρικού υπερταμείου (ΕΤΕΑΕΠ).

Τα στοιχεία δείχνουν πως στους δικαιούχους ανήκουν συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι της Αγροτικής, τελωνειακοί όπως επίσης και χιλιάδες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις συνταξιούχων από άλλα επικουρικά ταμεία που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024