Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Η πυραυλική δοκιμή, η πρώτη που έγινε φέτος στις ΗΠΑ, ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Minuteman III, ο οποίος εκτοξεύθηκε από τη βάση Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατηγείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη στρατηγική δύναμη αποτροπής (Air Force Global Strike Command), ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 05:26 τοπική ώρα (15:26 ώρα Ελλάδας).

«Μια δοκιμή είναι αξιόπιστη αν ο πύραυλος εκτοξευθεί, ολοκληρώσει την πορεία του εντός της προσδιορισμένης ασφαλούς πορείας, αν ο εξοπλισμός του λειτουργήσει όπως προβλέπεται, αν τα δεδομένα που ληφθούν από την περιοχή που επλήγη (…) ανταποκρίνονται στον καθορισμένο στόχο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο πύραυλος «έπληξε τον καθορισμένο στόχο», πάντως η ανάλυση των δεδομένων της δοκιμής «δεν θα δημοσιοποιηθεί», κατά την ίδια πηγή.

Η πυραυλική δοκιμή, η πρώτη που έγινε φέτος στις ΗΠΑ, ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

Παρά το τέλος του ψυχρού πολέμου, οι ΗΠΑ διατηρούν ακόμη εκατοντάδες πυραύλους Minuteman III σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσα στα σιλό εκτόξευσής τους, κατανεμημένους σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Την επόμενη 20ετία η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τους πυραύλους αυτούς και να τους αντικαταστήσει με έναν νέο, γνωστό με το ακρώνυμο GBSD (σ.σ.: Ground Based Strategic Deterrent, «χερσαία στρατηγική αποτροπή»).

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024