Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NATO: Μόνο με «χειροπιαστές αλλαγές» θα σταματήσουμε τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας

NATO: Μόνο με «χειροπιαστές αλλαγές» θα σταματήσουμε τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας

«Μέχρι να διαπιστώσουμε χειροπιαστές αλλαγές στη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, πρέπει να διατηρήσουμε τις διεθνείς κυρώσεις»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι σταματά τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο άρσης των διεθνών κυρώσεων χωρίς «χειροπιαστές αλλαγές» εκ μέρους του καθεστώτος.

«Μέχρι να διαπιστώσουμε χειροπιαστές αλλαγές στη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, πρέπει να διατηρήσουμε τις διεθνείς κυρώσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, την παραμονή της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Οι πιέσεις και οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών είχαν αποτέλεσμα την πρόοδο που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες», εκτίμησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, που αναμένεται αύριο να προεδρεύσει μιας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας, χαιρέτισε τη διεξαγωγή της συνάντησης κορυφής «ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς μια ειρηνική λύση ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων».

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες» προκειμένου να κατευναστούν οι εντάσεις στη χερσόνησο, δήλωσε ο Νορβηγός ηγέτης.

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να συναντήσει αύριο τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο. Και στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να συμμετάσχει σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε τόπο που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024