Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλέκτης στη Φλόριντα μετέτρεψε το σπίτι του σε μουσείο στη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Συλλέκτης στη Φλόριντα μετέτρεψε το σπίτι του σε μουσείο στη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Διαθέτει 13.000 αντικείμενα που συνδέονται με εκείνη

Το σπίτι του Τζον Χότσον είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα: από το γαμήλιο πορτραίτο της ως μια λούτρινη κούκλα και μινιατούρες-πιστά αντίγραφα των παπουτσιών που φορούσε στον γάμο της.

Το πάθος του για τα προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης πριγκίπισσας ξεκίνησε όταν ήταν μόλις οκτώ ετών και δεν φαίνεται να εξασθενεί ακόμη και σήμερα, στα 45 του. Με αφορμή τον γάμο του γιου της Νταϊάνα, του πρίγκιπα Χάρι, με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στις 18 Μαϊου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο Χότσον θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τη συλλογή του, η οποία ήδη αριθμεί 13.000 αντικείμενα. Το 2011, ένα μουσείο εκτιμούσε την αξία της συλλογής του σε περίπου 500.000 δολάρια, όπως λέει ο ίδιος.

Ως παιδί ο Χότσον είχε λατρεία με την αμερικανική ιστορία και έκανε συλλογή από αντίκες που σχετίζονταν με τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον. Με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και κυρίως με την Νταϊάνα απέκτησε εμμονή όταν παρακολούθησε τον γάμο της με τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981.

«Η μητέρα μου με ξύπνησε εκείνο το πρωί και μου είπε ότι πρέπει να παρακολουθήσω τον γάμο για ιστορικούς λόγους», δήλωσε στο Reuters στη διάρκεια συνέντευξής του περιστοιχιζόμενος από αντικείμενα της συλλογής του.

«Με εντυπωσίασε ότι ακόμη χρησιμοποιούσαν άμαξες και είχαν αυτό το τελετουργικό και την πολυτέλεια έπειτα από τόσους αιώνες», λέει.

Σε έναν τοίχο του μικρού σπιτιού του στο Πομπάνο Μπιτς της Φλόριντα κρέμεται μια μαυρόασπρη φωτογραφία της Νταϊάνα να κοιτάζει κατάματα τον φακό. Ένας άλλος τοίχος είναι ολόκληρος καλυμμένος με ένα πορτραίτο της Νταϊάνα και του Καρόλου από τον γάμο, ενώ στην τηλεόρασή του προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για τη ζωή της.

Άλλα αντικείμενα της συλλογής του περιλαμβάνουν κάρτες με την υπογραφή της Νταϊάνα, χειρόγραφα σημειώματά της προς το προσωπικό της, διακοσμητικά αντικείμενα από πορσελάνη με το οικόσημο των Ουίνδσορ, οι γαμήλιες γόβες-μινιατούρα, η λούτρινη κούκλα ντυμένη με ένα μπλε σατέν φόρεμα και φορώντας τιάρα, κούπες του καφέ, πιάτα και μπολ όλα με φωτογραφίες της Νταϊάνα. Ακόμη και ένα σαπούνι που είχε χρησιμοποιήσει η Νταϊάνα σε διακοπές της στην Καραϊβική διαθέτει στη συλλογή του.

Αυτό όμως που ο ίδιος θεωρεί πολυτιμότερο απόκτημά του είναι ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα μέσα στην πρωτότυπη συσκευασία του, το οποίο απέκτησε το 2004 σε δημοπρασία έναντι 300 δολαρίων. «Είναι τότε που η Νταϊάνα έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας», εξηγεί ο συλλέκτης.

Τώρα ο Χότσον διοργανώνει ένα πάρτυ στο γραφείο του για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και θα ξεκινήσει να προσθέτει στη συλλογή του αναμνηστικά από τη μεγάλη αυτή μέρα από τη στιγμή που θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024