Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Που Που ήταν τελικά ο...

Η Που Που ήταν τελικά ο…

Ένα λάθος...

Τέσσερα χρόνια αφότου το γιγάντιο πάντα Που Που είχε ταυτοποιηθεί –κατά τη γέννησή του– ως θηλυκό, αποδείχθηκε ότι στην πραγματικότητα είναι αρσενικό, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Προστασίας και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα.

Στις αρχές του μήνα, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο παρατηρώντας στην οθόνη το πάντα, το οποίο ζει προσωρινά σε ζωολογικό κήπο στη βορειοανατολική πόλη Σενγιάνγκ, διαπίστωσαν ότι η συμπεριφορά του είχε τα χαρακτηριστικά των αρσενικών πάντα, όταν για παράδειγμα κινείται προς τα πίσω και σηκώνει ψηλά τα πόδια. Αμέσως ενημέρωσαν τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου στέλνοντας τον φύλακα να κοιτάξει προσεκτικά την περιοχή των γεννητικών του οργάνων. Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το πάντα Που Που ήταν αρσενικό.

Ο Χουάνγκ Γιαν, εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Προστασίας, υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το φύλο των γιγάντιων πάντα επειδή τα γεννητικά όργανα του νεογέννητου, το οποίο ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια, δεν είναι εμφανή. Κάποτε οι ζωολόγοι πίστευαν ότι το φύλο ενός γιγαντιαίου πάντα μπορούσε να αποσαφηνισθεί, μόνο μετά την ηλικία των τριών χρόνων.

«Σήμερα οι έμπειροι ζωολόγοι και φύλακες πολύ δύσκολα κάνουν λάθος στο φύλο των γιγάντιων πάντα. Αν και η ανάλυση του χρωμοσώματος του φύλου μπορεί να εντοπίσει το είδος του ζώου, σπάνια χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος», λέει ο Χουάνγκ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024