Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόνους επαναπατρισμού έως 10.000 ευρώ προσφέρει ελληνική startup

Μπόνους επαναπατρισμού έως 10.000 ευρώ προσφέρει ελληνική startup

Ζητά Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που θα έρθουν από το εξωτερικό για δουλειά στην Αθήνα

Εχοντας ως στόχο μια παγκόσμια αγορά 43 δισ. δολαρίων για υπηρεσίες μετάφρασης, η ελληνική Transifex όχι μόνο δείχνει εμπιστοσύνη στους έλληνες μηχανικούς πληροφορικής, αλλά δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία επαναπατρισμού.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Δημήτρη Γλέζο, εμπνευστή και διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής startup, που ξεκίνησε το 2012 από την Πάτρα και ως το 2014 άνοιξε γραφεία στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικών και άλλων λειτουργιών της.

Σε μια εποχή που το brain drain στερεί από την Ελλάδα υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο κεφάλαιο, ο ίδιος αποκαλεί αυτή την πρωτοβουλία «μπόνους για την ελληνική οικονομία».

Οπως εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα», η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη της ίδιας της εταιρείας να προσελκύσει μηχανικούς πληροφορικής με τις απαραίτητες δεξιότητες, αλλά και όρεξη για δουλειά. Εξάλλου, για τον ίδιο η αντιστροφή της πορείας είναι δύσκολη, μπορεί όμως να γίνει βήμα-βήμα ή όπως χαρακτηριστικά λέει: «Μία νέα πρόσληψη τη φορά».

«Ο τομέας του software αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς που όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και στη Silicon Valley υπάρχουν δυσκολίες στην αναζήτηση των κατάλληλων μηχανικών πληροφορικής. Η ζήτηση αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, πόσω μάλλον στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια χάνει επιστήμονες» εξηγεί ο 37χρονος εμπνευστής της πρωτοβουλίας, ο οποίος και εφέτος συμπεριελήφθη στην ετήσια λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024