Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Που πας καημένε Κριμιζή;

Που πας καημένε Κριμιζή;

Σε μια χώρα που η καριέρα είναι χολέρα και η αριστεία είναι ρετσινιά ένας σημαντικός επιστήμονας τι περίμενε να βρει; Πώς περίμενε να προσφέρει; Δεν ήξερε. Δε ρώταγε

Το κατηγορώ του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή κατά του υπουργού… Διαστήματος, όπως χαρακτηρίζεται σκωπτικά ο Νίκος Παππάς έχει πολλές πτυχές. Ειδικά τα υπονοούμενα για οικονομικό σκάνδαλο που ο καθηγητής λέει ότι δεν μπορεί να αποδείξει, θα πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν είναι δουλειά κανενός να κρίνει χωρίς αποδείξεις έναν υπουργό και τις πράξεις του. Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, λέει το δικαιϊκό μας σύστημα, έστω κι αν αυτή η κυβέρνηση πολλάκις έχει κατηγορήσει και σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους κι όχι μόνο, χωρίς στοιχεία.

Υπ’ αυτή την έννοια η κυβέρνηση πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Διότι όταν χρησιμοποιείς τη λάσπη, είναι αδύνατον να μην λερώσεις κι εσύ…

Όμως, στην υπόθεση της παραίτησης του κ. Κριμιζή, ένα μόλις μήνα μετά τον διορισμό του στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, υπάρχει και μια άλλη, πιο σημαντική κατά τη γνώμη μου πτυχή.

Είναι αυτή που αναδεικνύεται από την μικρή αλλά εξαιρετικά στοχευμένη επιστολή του καθηγητή.

Ενας ευφυής άνθρωπος, επιστήμονας αναγνωρισμένος παγκοσμίως, δεν χρειαζόταν περισσότερες λέξεις για να περιγράψει την ελληνική πραγματικότητα.

Δεν χρειαζόταν περισσότερο χρόνο και πιο στοχευμένες εκφράσεις για να δώσει με απόλυτη ακρίβεια την κακοδαιμονία της χώρας.

Η έλλειψη αξιοκρατίας, η παντελής απουσία αξιολόγησης, η υποβάθμιση της αριστείας, η ανάδειξη του μέτριου ή ακόμη και του ανύπαρκτου, ασφαλώς και δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

Δεν φταίει η παρούσα κυβέρνηση, αλλά φταίει και αυτή. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι θεωρούμε φυσιολογικό ότι ένας κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας, που τιμά την πατρίδα του στο εξωτερικό, έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει και τον απαξιώνουν με τέτοιο τρόπο.

Δεν του παραχωρούν αρμοδιότητες, τον «καπελώνουν»… οι υπηρεσιακοί παράγοντες, τον αμφισβητεί η πολιτική ηγεσία και τελικά η ίδια η κοινωνία έρχεται και λέει «έλα μωρέ, τι ήθελε ο Κριμιζής». Και βγαίνει δηκτικά ο υπουργός και του λέει «που κατάλαβες τη διαστημική υπηρεσία σε ένα μήνα». Ντροπή.

Είναι στο DNA του Ελληνα η καθημερινή υποβάθμιση αξιών που σε άλλες χώρες προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση.

Αλλά, στην χώρα του Ελληναρά συνδικαλιστή που πατάει το πόδι του στο κενοτάφιο του Αγνώστου Στρατιώτη και παίζει άνετος το μπεγλέρι του, αυτός είναι το παράδειγμα.

Κι από την άλλη, ο Κριμιζής δεν ήξερε. Δε ρώταγε; Δεν ρώτησε τους κορυφαίους Ελληνες καθηγητές που διδάσκουν σε κορυφαία ξένα πανεπιστήμια και ήρθαν πριν μερικά χρόνια για να φτιάξουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν τους ρώτησε πώς μέσα σε λίγους μήνες τους πέταξαν έξω οι συνδικαλιστές και τα συστήματα που σήμερα κυβερνούν. Και τους πέταξαν γιατί η αριστεία είναι αμαρτία και η καριέρα είναι χολέρα.

Ο κ. Κριμιζής έπρεπε να ρωτήσει ποιος είναι αυτός που τον προσλαμβάνει. Ο Νίκος Παππάς που διορίζει τον πατέρα του επικεφαλής δημόσιου οργανισμού με κριτήριο τους αγώνες του στην αριστερά και την αντιστασιακή του δράση.

Επρεπε να ρωτήσει τον Καρανίκα που ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κάτι περισσότερο θα ξέρει.

Επρεπε να ρωτήσει τον υπάλληλο βουλκανιζατέρ που χρίστηκε επικεφαλής νοσοκομείου από τον Πολάκη.

Επρεπε να ρωτήσει την κ. Πέρκα, η οποία παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στις εκλογές, αλλά μέχρι τότε και για να μη χάσει το μισθό, διορίστηκε ειδική σύμβουλος του κ. Φλαμπουράρη.

Επρεπε να ρωτήσει τα δεκάδες κομματικά στελέχη που έχουν πάρει θέσεις στο δημόσιο, όχι μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερα.

Κι αν τους ρωτούσε όλους αυτούς δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσουμε κι εμείς: «Που πας καημένε Κριμιζή;»

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024