Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Standing ovation από το αμερικανικό Κογκρέσο στον Εμανουέλ Μακρόν

Standing ovation από το αμερικανικό Κογκρέσο στον Εμανουέλ Μακρόν

Την «ειδική σχέση» Παρισιού- Ουάσιγκτον εξήρε ο Γάλλος πρόεδρος

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσου στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, χειροκροτώντας τον και επευφημώντας τον όρθιοι για τουλάχιστον 3 λεπτά μόλις εισήλθε στην αίθουσα, προτού ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ξεκινήσει να εκφωνεί την πολυαναμενόμενη ομιλία του με επίκεντρο την αμερικανο-γαλλική φιλία.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας της επίσημης επίσκεψής του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει με την ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου να παρουσιάσει στους Αμερικανούς το όραμά του για τον κόσμο, έπειτα από μια ημέρα περίπλοκων συνομιλιών με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί τις διεθνείς προκλήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι Ουάσιγκτον και Παρίσι έχουν μια «πολύ ειδική σχέση».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε ενώπιον των Αμερικανών κοινοβουλευτικών ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν έναν άθραυστο δεσμό που βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες και μπορούν να εργαστούν από κοινού για να οικοδομήσουν την παγκόσμια τάξη του 21ου αιώνα.

Επίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν αποδοκίμασε τον εθνικισμό, ενώ υπογράμμισε ότι μπορούμε να επιλέξουμε τον απομονωτισμό αλλά το να κλείσουμε την πόρτα στον κόσμο δεν θα σταματήσει την εξέλιξη της υφηλίου.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να δράσουμε μαζί για να προστατεύσουμε τους διεθνείς θεσμούς όπως τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας κι ότι η μεσαία τάξη θα καταβάλει το αντίτιμο για αυτό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024