Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είναι η στιγμή που μιλάει ο Σπανούλης

Είναι η στιγμή που μιλάει ο Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα βγει μπροστά για να πάρει την ομάδα πάνω του. Θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης. Θέλει όμως την βοήθεια όλων για να γίνει το 2-2. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Έχει βρεθεί σε εξίσου δύσκολη θέση και στο παρελθόν αλλά κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Τούτο όμως δεν σημαίνει πως μια ομάδα μπορεί διαρκώς να «παίζει με την φωτιά». Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα υπάρξει και η στιγμή που θα τσουρουφλιστεί. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς στο Κάουνας. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. Και σ’ αυτό το σημείο βγαίνει μπροστά ο ηγέτης.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτός που καλείται να πάρει πάνω του τον Ολυμπιακό για πολλοστή φορά. Είναι αυτός που πρέπει να μιλήσει (και θα το κάνει) σ’ αυτή την δύσκολη ώρα για την ομάδα του λιμανιού. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη και αυτός που ξέρει πώς να ηγηθεί όταν τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την ομάδα του.

Τον ηγέτη τον θέλεις στα δύσκολα και ο Σπανούλης είναι ο αρχηγός που θέλει να έχει κάθε ομάδα, όταν τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Ο Σπανούλης λοιπόν είναι αυτός που θα βγει μπροστά για να μιλήσει στους συμπαίκτες του. Και είναι βέβαιο πως θα το κάνει γιατί είναι αυτός που δεν κρύβεται. Είναι αυτός που θα πει τις κουβέντες που πρέπει σε όλη την ομάδα για να αλλάξει την κατάσταση για να αλλάξει το κλίμα.

Όλοι καταλαβαίνουν πως ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή σε δύσκολη θέση, γιατί πάνω απ’ όλα είναι λαβωμένος. Τώρα όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους σκέψεις. Αυτό που χρειάζεται τώρα ο Ολυμπιακός είναι «καθαρό» μυαλό. Να διαγράψει ότι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι και ν’ αφοσιωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα βάλει δύσκολα στους Λιθουανούς. Ο Σπανούλης είναι εκεί και θα μιλήσει τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ. Αυτό που πρέπει να θυμούνται οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πως ο κόσμος της ομάδας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και περιμένει να γυρίσει η σειρά στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που μπορεί να το πετύχει και δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό το ξέρουν πολύ καλά ο Γιασικεβίτσιους και οι παίκτες του. Για να μπορέσουν όμως οι ερυθρόλευκοι να διεκδικήσουν σε πέμπτο ματς την πρόκριση στο final 4, θα πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους κι αυτό αφορά  κυρίως την άμυνα κοντά στο καλάθι.

Η ουσία για την ομάδα του Πειραιά είναι πως δεν έχει περιθώρια για «στραβοπάτημα» κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να «γυρίσει ο διακόπτης». Ο Ολυμπιακός μπορεί να ισοφαρίσει την σειρά γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του αλλά και ο προπονητής του, είναι πως οι οπαδοί των ερυθρόλευκων πιστεύουν στην ανατροπή. Και αφού πιστεύει ο κόσμος, δημιουργείται ένα μεγάλο «πρέπει». Πρέπει να πιστέψει και η ομάδα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024