Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο δικαστήριο ο Κοτζιάς για το οικόπεδο της μονής Κύκκου και Τηλλυρίας στην Κύπρο

Στο δικαστήριο ο Κοτζιάς για το οικόπεδο της μονής Κύκκου και Τηλλυρίας στην Κύπρο

Αφορά στο οικόπεδο που παραχώρησε η δεύτερη για την ανέγερση της ελληνικής πρεσβείας, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε από πλευράς Ελλάδας στην ανέγερση της πρεσβείας.

Στις 7 Μαΐου θα καταθέσει τελικά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας όσον αφορά στο οικόπεδο που παραχώρησε η δεύτερη για την ανέγερση της ελληνικής πρεσβείας, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε από πλευράς Ελλάδας στην ανέγερση της πρεσβείας.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση με τον δικαστή που εκδικάζει αίτηση του μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου και βρέθηκε η ημερομηνία για την αντεξέταση του Έλληνα υπουργού.

Όπως αποφασίστηκε, αυτή θα γίνει μια ημέρα πριν από την τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, για την οποία θα βρίσκεται στη Λευκωσία ο κ. Κοτζιάς, αφού το δικαστήριο βρήκε χρόνο εκείνη την ημέρα για να συνεχίσει την ακρόαση της υπόθεσης.

O κ. Κοτζιάς όπως και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, έχουν καταχωρήσει ένορκη δήλωση στο δικαστήριο για τις θέσεις τους αναφορικά με τη συμφωνία που είχαν συνάψει μαζί με τον μητροπολίτη Νικηφόρο στις 28/3/2017 σε συνάντησή τους στο Μετόχιο Κύκκου και αφορούσε στη μεταβίβαση του οικοπέδου στο ελληνικό δημόσιο, με την παραμέριση εφαρμογής απόφασης δικαστηρίου για επιστροφή του ακινήτου στον Κύκκο.

Τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο κ. Φωτόπουλος, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορούσε όλο το οικόπεδο, που βρίσκεται απέναντι από το Μετόχι του Κύκκου, ενώ η άλλη πλευρά με επιστολή της αναφερόταν σε μεταβίβαση του μισού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024