Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας Μάιος γεμάτος δραστηριότητες στο Παιδικό Μουσείο

Ένας Μάιος γεμάτος δραστηριότητες στο Παιδικό Μουσείο

Οι Τετάρτες παίρνουν άλλο νόημα

Αν πιστεύετε και εσείς πως η Τετάρτη είναι η πιο βαρετή μέρα, γιατί είναι στη μέση της εβδομάδας, κάνετε λάθος! Κάθε Τετάρτη απόγευμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ξεκινούν και είστε καλεσμένοι. Γονείς και παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέες δραστηριότητες με σκοπό να συμμετέχουν σε ξεχωριστά εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνονται και ποιο είναι το πρόγραμμα; Παρακάτω σας παραθέτουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης.

Ψηφιακή … άνοιξη στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για παιδιά 4- 6 χρόνων

Τις Τετάρτες του Μαΐου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, τα παιδιά ενεργοποιούν μέλισσες –ρομπότ, παίζουν μαζί τους, τις προγραμματίζουν, φτιάχνουν τις δικές τους ευρεσιτεχνίες και δημιουργούν μοναδικές ιστορίες και συγκεκριμένα:

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 & ώρες 18:00 – 19:00
«Έντομα με φτερά, ζώα με ουρά»
Παρατηρούμε, μιμούμαστε, προγραμματίζουμε… το σώμα μας και τη μέλισσα- ρομπότ και κινούμαστε στον κόσμο των εντόμων και των ερπετών. Δημιουργούμε μηχανικές κατασκευές κίνησης και μελετούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις κινήσουμε.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 & ώρες 18:00 – 19:00
«Λουλούδια σε τομή έμπνευση στη στιγμή»
Ένα λουλούδι ανθίζει μπροστά στα μάτια μας και εμείς προγραμματίζουμε τη μέλισσα- ρομπότ να βρει το λουλούδι με την περισσότερη γύρη. Δημιουργούμε σπόρους, κοτσάνια και άνθη που κινούνται και αναζητούν τρόπους να φτάσουν στο νερό.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 & ώρες 18:00 – 19:00
«Ψάρι με ουρά, πουλί με φτερά»
Κολυμπάει ή πετάει; Μεταμορφωνόμαστε για να παρατηρήσουμε τα πλάσματα της φύσης, κινούμαστε ανάμεσά τους, συλλέγουμε στοιχεία και φτιάχνουμε τη δική μας πίστα για τη μέλισσα- ρομπότ.

«Κατασκευές του… (κόκκινου) κουτιού!» ελεύθερη ροή για όλες τις ηλικίες.
Ακούσατε! Ακούσατε! Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ανοίγει το Εργαστήρι του και από αυτό ξεπηδούν Κόκκινα Κουτιά με εργαλεία και υλικά που στα χέρια των παιδιών μεταμορφώνονται σε πρωτότυπες και ευφάνταστες κατασκευές! Πόση έμπνευση έχετε σήμερα; Πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας για δημιουργία;

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 & ώρες 17:00 – 19:00
Σήμερα από το εργαστήρι ξετρυπώνει το κόκκινο κουτί και μας ταξιδεύει με… «Κάρτες που …κινούνται!».

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 & ώρες 17:00 – 19:00
Για τις μικρές και μεγάλες μαμάδες που γιορτάζουν την Κυριακή το κόκκινο κουτί στήνει ένα μυστικό εργαστήριο, στο οποίο φτιάχνουμε πρωτότυπα δώρα και τους ευχόμαστε… «Έκπληξη! Χρόνια πολλά μαμά!».

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 & ώρες 17:00 – 19:00
Το κόκκινο κουτί σε …στριφογυριστή διάθεση μάς προτρέπει: «Φτιάξε σβούρες».

Οι ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 3,00 € για κάθε άτομο και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024