Αρωματικά τυροπιτάκια με κατίκι Δομοκού και ανθότυρο
Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του
Spotlight
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Τα 8 πράγματα που πρέπει να κόψετε για να μην γεράσετε γρήγορα
-
Η σπαρακτική ανάρτηση Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του: «Μπανταούλη μου...»
-
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από επενδυτική εταιρεία
ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια)
250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
150 γρ. κατίκι Δομοκού
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 φύλλα κρούστας
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο (από τη μικρότερη πλευρά του) σε 6 ίσα μέρη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο μείγμα στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια με το σημείο του κλεισίματος προς τα κάτω. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού-γάλακτος. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις