Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόκκινες μαργαρίτες «πνίγουν» το δωμάτιο

Κόκκινες μαργαρίτες «πνίγουν» το δωμάτιο

Όταν οι παιδικές αναμνήσεις χαράζονται στο μυαλό, εξελίσσονται σε εντυπωσιακά έργα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως οι παιδικές μας αναμνήσεις επηρεάζουν τη μετέπειτα ζωή μας; Και τι γίνεται όταν η επίδραση τους εκδηλώνεται με τη βοήθεια της τέχνης και του σχεδίου;

Στα ερωτήματα αυτά απαντά η έκθεση της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας Γιαγιόι Κουσάμα, η οποία δημιούργησε ένα διαδραστικό έργο. Μέσα σε ένα επιπλωμένο, καθαρό δωμάτιο εισέβαλε ο «ιός» άπειρων κόκκινων λουλουδιών.

Το «Flower Obsession» είναι ένα δωμάτιο που γέμισε με χιλιάδες κόκκινες μαργαρίτες. Οι επισκέπτες του δωματίου προμηθεύτηκαν με κόκκινες μαργαρίτες και αφού τους δόθηκε το ελεύθερο να τις τοποθετήσουν οπουδήποτε, κάλυψαν κάθε σπιθαμή του δωματίου, από το ταβάνι μέχρι και το πάτωμα, τα έπιπλα, τους τοίχους, τους καθρέφτες, τις κολώνες και ό,τι περιέχει ένα δωμάτιο, με τα άνθη.

Ολόκληρο το σκεπτικό της έκθεσης στηρίχθηκε σε μια ανάμνηση των παιδικών χρόνων της καλλιτέχνιδας. Η ίδια θυμάται πως, όταν ήταν μικρή παρατήρησε το τραπεζομάντιλο του τραπεζιού, το οποίο ήταν στολισμένο με σχέδια κόκκινων λουλουδιών, και έστρεψε το βλέμμα της αλλού, διαπίστωσε πως όπου κι αν κοίταζε, έβλεπε παντού λουλούδια. Μπορεί να νόμιζε πως ήταν ψευδαίσθηση, αλλά δεν παύει αν ισχυρίζεται ότι ήταν η πραγματικότητα.

Η τέχνη της έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το παιχνίδι των ψευδαισθήσεων, με την ίδια να χρησιμοποιεί στα έργα της πουά βούλες και δίχτυα για να ξεκινήσει ένα διάλογο μεταξύ της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024