Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή η απολογία της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο μωρό της

Την Παρασκευή η απολογία της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο μωρό της

Η κατηγορούμενη ζήτησε, όπως είχε δικαίωμα, προθεσμία από την 15η τακτική ανακρίτρια, η οποία μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα

Την Παρασκευή θα απολογηθεί η 22χρονη σπουδάστρια που πέταξε το νεογέννητο μωρό της στο ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, σε βάρος της  οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδοκτονία.

Η κατηγορούμενη ζήτησε, όπως είχε δικαίωμα, προθεσμία από την 15η τακτική ανακρίτρια, η οποία μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, «η 22χρονη, εφόσον έχει αποκατασταθεί η υγεία της, θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια την Παρασκευή. Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της έχοντας ψυχολογικά καταρρεύσει. Μετανιώνει για ό,τι έκανε, ενώ και ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Η δικογραφία της 22χρονης διαβιβάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στον εισαγγελέα, καθώς η κατηγορούμενη νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική .

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Η νεαρή σπουδάστρια ΙΕΚ ομολόγησε την Τρίτη την πράξη της στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι πέταξε το μωρό από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες της ίδιας και άλλων κατοίκων στην πολυκατοικία, η 22χρονη υποστήριξε ότι είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που την κρατούσε κρυφή από όλους, ακόμη και από τον πατέρα του βρέφους.

Όταν το βράδυ της περασμένη Παρασκευής γέννησε το αγοράκι βάρους περίπου 3,5 κιλών στη μπανιέρα του σπιτιού της μόνη της, πανικοβλήθηκε. Έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο.

Η κοπέλα νοσηλεύεται φρουρούμενη σε γυναικολογική κλινική.

Οι δυο ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή απεφάνθησαν ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννηση του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κοπέλα είναι φοιτήτρια στην Καλαμάτα και παιδί χωρισμένων γονιών. Πήγε στην Αθήνα λίγο πριν γεννήσει και χωρίς να έχει πει σε κανέναν τίποτε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024