Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημούλης : Στοίχημα η ισχυρή και μακροχρόνια ανάπτυξη

Παπαδημούλης : Στοίχημα η ισχυρή και μακροχρόνια ανάπτυξη

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως θα πρέπει «να αναστρέψουμε το «brain-drain»

Τη σημασία της ανάπτυξης στη χώρα μας, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, υπογράμμισε ο αντιπροεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που μιλά στην ισπανική εφημερίδα «ElPais», με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας στην Αθήνα για την ανεργία των νέων.

«Αξιοποιούνται πόροι από το Κοινωνικό Ταμείο για τη μείωση της ανεργίας, αλλά το βασικό στοίχημα είναι να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπογράμμισε πως το 2017 -για πρώτη χρονιά, μετά από δέκα χρόνια- η Ελλάδα πέτυχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται από την Κομισιόν ρυθμός ανάπτυξης 2,5%. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι «η ανεργία των νέων μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο εάν εξασφαλίσουμε αυτή η ανάπτυξη να είναι ισχυρή και μακροχρόνια» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Επεσήμανε πάντως πως θα πρέπει «να αναστρέψουμε το «brain-drain» και να το μετατρέψουμε σε «brain-gain», να μην καταλήξουμε σε θέσεις εργασίας που ενισχύουν το «πρεκαριάτο», με υψηλά καταρτισμένους νέους να δουλεύουν ως σερβιτόροι, και να επιταχύνουμε τις επενδύσεις».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024