Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναζητούν λύσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Αναζητούν λύσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβρίου της Εθνικής Τράπεζας

Η διαδικασία πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και η έγκριση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με την ΕΧΙΝ, η πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς η ολοκλήρωσή της ανάλογα και με τον επενδύτη ο οποίος τελικά θα την αποκτήσει μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τα δεδομένα που σήμερα υπάρχουν.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με τους συμβούλους της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξετάζουν όλα τα δεδομένα καθώς στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την Τράπεζα, ενώ το «πράσινο φως» για το ποια τελικά διαδικασία θα ακολουθηθεί θα δώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Και εθελούσια στην ΕΤΕ

Εκτός από την Εθνική Ασφαλιστική το σημερινό διοικητικό συμβούλιο είναι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα. Το νέο πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού που προτείνει η διοίκηση του ομίλου θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχευμένα σε 500 εργαζομένους και οι όροι του αναμένονται αντίστοιχοι με αυτούς του προηγούμενου προγράμματος εθελουσίας που είχε υλοποιήσει η τράπεζα στα τέλη του 2016. Το ανώτατο όριο αποζημίωσης θα κινηθεί στις 180.000 ευρώ, όπως και στα προγράμματα που υλοποίησαν πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Attica Bank.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024