Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Παράλογοι οι εμπορικοί φραγμοί της ΕΕ

Τραμπ: Παράλογοι οι εμπορικοί φραγμοί της ΕΕ

«Η Ουάσινγκτον θα προτιμούσε να συνδιαλλέγεται απευθείας με τη Γαλλία», είπε στα πλαίσια συνάντησης του με τον Μανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, πιστεύει ότι οι δύο ηγέτες έχουν λύσεις σε έναν αριθμό ζητημάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η εμπορική σχέση της χώρας του με τη Γαλλία είναι «περίπλοκη» λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θέτει εμπορικούς φραγμούς τους οποίους χαρακτήρισε απαράδεκτους. Τόνισε ότι θα προτιμούσε να συνδιαλλέγεται απευθείας με το Παρίσι για θέματα εμπορίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Βόρειας Κορέας είπε ότι θα συναντηθεί «πολύ σύντομα» με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει να οργανωθεί αυτή η σύνοδος κορυφής το συντομότερο δυνατόν. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Κιμ «πολύ ανοιχτό» και έκρινε πως η συμπεριφορά του ήταν «πολύ έντιμη».

Για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, είπε ότι υπάρχουν «πολύ καλές πιθανότητες» να επιτευχθεί μια συμφωνία και υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα μεταβεί στο Πεκίνο σε λίγες ημέρες για να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σοβαρές εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ και ότι οι διαπραγματεύσεις με το Μεξικό και τον Καναδά για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου NAFTA πηγαίνουν πολύ καλά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024