Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ και Ρόμα με «φόντο» τον τελικό του Champions League

Λίβερπουλ και Ρόμα με «φόντο» τον τελικό του Champions League

Λίβερπουλ και Ρόμα συναντήθηκαν ξανά το 1984, στον τελικό του τότε, Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με νικητές τους «κόκκινους» στη διαδικασία των πέναλτι

Η αγωνιστική δράση των ημιτελικών του Champions League, ξεκινά απόψε (24/4, 21:45) με την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Ρόμα στο «Άνφιλντ».

Το ζευγάρι αυτό, συναντήθηκε ξανά το 1984, στον τελικό του τότε, Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Λίβερπουλ επικράτησε της Ρόμα στα πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο «Ολίμπικο».

Στο κέντρο της προσοχής, όπως είναι αναμενόμενο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ από τη Ρόμα με το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, πως ο Αιγύπτιος σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης των αγγλικών γηπέδων και επιδιώκει να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στη «γη της επαγγελίας» και την κατάκτηση του Champions League.

«Έπαιξα στην Ρόμα για δύο χρόνια. Έζησα σπουδαίες στιγμές στον σύλλογο, με τους οπαδούς. Πάλεψα για τον σύλλογο. Τώρα θα βρεθώ απέναντι στην παλιά μου ομάδα. Επικοινωνούμε με κάποιους από τους παλιούς μου συμπαίκτες, κάθε εβδομάδα. Είμαστε καλοί φίλοι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω. Λατρεύω τους οπαδούς της Ρόμα και το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Αλλά ανάμεσά μας υπάρχει ένας αγώνας που οδηγεί στον τελικό του Champions League. Και στόχος μου είναι, να βρεθεί η Λίβερπουλ σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο Σαλάχ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Το σύνολο του Γιόυργκεν Κλοπ, στα προημιτελικά, έκανε μια… χαψιά τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ψάχνοντας την πρώτη πρόκριση στον τελικό μετά το 2007, εκεί όπου ηττήθηκε με 1-2 από τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ.

Η Ρόμα από την άλλη συμμετέχει στα ημιτελικά για πρώτη φορά με το 1984 και αναζητά εκδίκηση κόντρα στην ομάδα που της στέρησε το τρόπαιο την ίδια χρονιά.

Οι «τζαλορόσι» προέρχονται από την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησαν 3-0 στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψαν το 1-4 του «Καμπ Νου» και πλέον, στοχεύουν στον τελικό του Κιέβου και την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

«Είναι σπουδαία ομάδα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και διαθέτει γρήγορους παίκτες που παλεύουν ως το τελευταίο λεπτό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά το ίδιο ήταν και με την Μπαρτσελόνα. Τίποτα δεν είναι απίθανο όταν πιστεύεις», δήλωσε ο Κώστας Μανωλάς στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αναφερόμενος στη Λίβερπουλ.

Την Τετάρτη (25/4), στο δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024