Χταπόδι γιουβέτσι
Στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος μπορούμε αντί να αφήσουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη με πετσέτα, να τη μεταφέρουμε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για περίπου 30 λεπτά
Spotlight
-
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Περίμενε να φύγει ο κόσμος από το μπαλκόνι του Λευκού Πύργου και πήδηξε στο κενό
-
Εφαρμογή προειδοποιεί τους αγαπημένους σας αν βλέπετε πορνό - H επιτυχία της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ
-
Αλέν Ντελόν: Αξύριστος και καταβεβλημένος στην κουζίνα του σπιτιού του
-
Δημήτρης Κόκοτας: Ανακτά τις αισθήσεις του μετά το έμφραγμα και τις ανακοπές
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο*
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
400 γρ. κριθαράκι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό του σε ένα μπολ. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και το χταπόδι, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό του χταποδιού – αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό –, το εστραγκόν, το θυμάρι, το ξύσμα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το φαγητό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας
2-3 φορές.
* Πώς καθαρίζουμε το χταπόδι: Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της κουκούλας και αφαιρούμε τα εντόσθια. Προεκτείνουμε την τομή λίγο πιο κάτω, στη βάση των πλοκαμιών, όπου βρίσκουμε και αφαιρούμε το στόμα (είναι σαν σκληρή μπάλα). Ξεπλένουμε καλά.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις