Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι φόροι - φωτιά που θα πληρώσουμε

Οι φόροι – φωτιά που θα πληρώσουμε

Ο φετινός φορολογαριασμός θα εξοφληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις

Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet άνοιξε και ο χρόνος τρέχει πλέον για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 6,2 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Στις φετινές δηλώσεις, οι φορολογούμενοι θα δουν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017 αλλά και τις ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποίησαν το περασμένο έτος. Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες οι δαπάνες αυτές αποτελούν το κλειδί που θα χρησιμοποιήσουν για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, η οποία οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Το ραντεβού με την Εφορία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου, ενώ και ο φετινός φορολογαριασμός θα εξοφληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018.
Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά είναι σχεδόν αμετάβλητοι σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, στο νέο έντυπο Ε1 της δήλωσης υπάρχουν «ύποπτοι» κωδικοί που μπορεί να κρύβουν έξτρα φόρους.
Ετσι, πριν αρχίσουν να συμπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Ζευγάρια: Οι σύζυγοι θα υποβάλουν υποχρεωτικά κοινή φορολογική δήλωση. Ωστόσο όσοι θέλουν ξεχωριστή βεβαίωση φόρου ή επιστροφή φόρου (χωρίς συμψηφισμούς χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου μεταξύ των συζύγων) μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Εφορία για διαχωρισμό της οφειλής. Από το 2019 θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024