Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρό περιστατικό στο Τορόντο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς

Αιματηρό περιστατικό στο Τορόντο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς

Bαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο του Καναδά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 16 άλλοι, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό

Βαν έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο του Καναδά. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, εννέα νεκροί και 16 τραυματίες.

Ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση και οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αν και το όνομα του δράστη δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα, η Καναδική Τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για τον 25χρονο Αλεκ Μινασιάν. Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές.

Το κίνητρό του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ούτε οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και οι καναδικές αρχές χειρίζονται το επεισόδιο με ιδιαίτερη προσοχή και επιφυλακτικότητα.

Η Καναδική Τηλεόραση μετέδωσε, πάντως, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε, ότι ο νεαρός δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Μαρτυρίες που μεταδίδει το CNN αναφέρουν ότι ο δράστης συνέχισε την τρελή πορεία του πάνω στο πεζοδρόμιο του πολυσύχναστου δρόμου για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, κάτι που υποδεικνύει κάποιου είδους πρόθεση. Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από αστυνομικές πηγές.

Όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα, το φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε δεκάδες άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς, μια σημαντική διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο.

Αυτόπτες μάρτυρες, μίλησαν από την αρχή για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

«Έχω δει τουλάχιστον δύο σορούς που βρίσκονται καλυμμένοι στο έδαφος μετά τα γεγονότα» σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν ασθενοφόρα γύρω τους.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Κάρλος, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CTV ότι φερόμενος δράστης κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία είχε όπλο στα χέρια του.

Λίγο αργότερα την ύπαρξη νεκρών επιβεβαίωσε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της χώρας. «Υπήρξαν απώλειες μετά την επίθεση» είπε ο υπουργός, Ραλφ Γκουντέιλ.

Για «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό περιστατικό» μίλησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης του Καναδά, Ραλφ Γκουντέιλ, σε συνέντευξη Τύπου, αρνούμενος ωστόσο να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες, τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

https://twitter.com/0H0UR/status/988501909781794816

Τα καναδικά δίκτυα μετέδιδαν από το σημείο εικόνες με ένοπλους αστυνομικούς καθώς και ιατρικό προσωπικό που έχει σπεύσει σε βοήθεια των τραυματιών.

https://twitter.com/BreakingNNow/status/988480562783555585

Οι αρχές απέκλεισαν το σημείο και καλούσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, προσθέτοντας πως «οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της επίθεσης».

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024