Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρμενία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Σερζ Σαρκισιάν

Αρμενία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Σερζ Σαρκισιάν

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, έπειτα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν εδώ και έντεκα ημέρες τη χώρα. Προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού από τον Κάρεν Καραπετιάν

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, έπειτα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν εδώ και έντεκα ημέρες τη χώρα.

«Παραιτούμαι από τον θώκο του ηγέτη της χώρας» δήλωσε ο Σερζ Σαρκισιάν, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πρωθυπουργίας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας και βουλευτής «Νικόλ Πασινιάν είχε δίκιο. Και εγώ έκανα λάθος», πρόσθεσε ο Σαρκισιάν, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα πρωθυπουργός, αφού ήταν για δέκα χρόνια πρόεδρος της χώρας.

Προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού από τον Κάρεν Καραπετιάν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αρμενίας και πρώην δήμαρχος του Γερεβάν, Κάρεν Καραπετιάν, ανέλαβε προσωρινά πρωθυπουργικά καθήκοντα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

Τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες προκειμένου να προτείνουν υποψηφίους για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Ενθουσιασμός για την παραίτηση Σαρκισιάν

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την είδηση της παραίτησης του Σαρκισιάν, μετά από έντεκα ημέρες κινητοποιήσεων. Ορισμένοι αγκάλιαζαν τους αστυνομικούς, άλλοι ζητωκραύγαζαν, χτυπούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων και κάποιοι άρχισαν να χορεύουν.

Οι κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έκαναν πορείες στο Γερεβάν και άλλες πόλεις, απέκλειαν δρόμους ή οργάνωναν καθιστικές διαμαρτυρίες.

Την Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 200 διαδηλωτές και τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και τον Νικόλ Πασινιάν, τον υποκινητή των διαδηλώσεων, ο οποίος ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024