Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσποινα Κουτσουναμέντου: Greek sniper γένους θηλυκού

Δέσποινα Κουτσουναμέντου: Greek sniper γένους θηλυκού

Η 34χρονη Δέσποινα Κουτσουναμέντου κέρδισε με το σημάδι της –έστω και ατύπως– τον τίτλο της πρώτης γυναίκας στην Εθνοφυλακή

η Μεγάλη Τετάρτη τα βλέμματα όλων στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Αμυνας Νήσου Ικαρίας (ΔΑΝ) και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, παρουσία του Πάνου Καμμένου, έπεσαν πάνω σε μία νεαρή γυναίκα που δεν είχε βρεθεί εκεί ως θεατής. Η νεαρή, με piercing στη μύτη, κρατούσε το μήκους 1,20 μέτρων τυφέκιο Κηφεύς – που χρησιμοποιείται από ελεύθερους σκοπευτές – αφού είχε ρόλο σκοπευτή ακριβείας. Φορούσε στολή παραλλαγής και ήταν καμουφλαρισμένη όπως προβλέπει μία στρατιωτική επιχείρηση.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο υπουργός Άμυνας απένειμε τα εύσημα στην 34χρονη Ικαριώτισσα Δέσποινα Κουτσουναμέντου για τη συμμετοχή της μαζί τους εθνοφύλακες του Αγίου Κηρύκου, κάνοντας λόγο για την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα. Μπορεί επισήμως στον Ελληνικό Στρατό να μην προβλέπεται η συμμετοχή γυναικών στα Τάγματα Εθνοφυλακής, όμως η νεαρή, έστω και ατύπως, έχει σημαντικό ρόλο στο ΤΕΘ Αγίου Κηρύκου και όλα τα φόντα για να αποτελέσει βασικό μέλος του και με τη βούλα του νόμου, όταν αυτό αποφασιστεί. Αλλωστε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται αυτό το διάστημα σχέδιο που θα ρυθμίζει και νομοθετικά τη συμμετοχή γυναικών στην Εθνοφυλακή.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024