Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέγνωσε εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σου

Στέγνωσε εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σου

Μπορεί να νομίζεις ότι στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου, αλλά μήπως μπορείς να το κάνεις και πιο γρήγορα;

Όλες οι γυναίκες θεωρούμε το στέγνωμα των μαλλιών μια εύκολη κι απλή διαδικασία. Μπορούμε ωστόσο να τη συντομεύσουμε με το σωστό τρόπο χωρίς να καταστρέψουμε και να φθείρουμε τα μαλλιά μας.

Ενώ λοιπόν έχουμε βγει από το μπάνιο, το μοιραίο λάθος που κάνουν άπειρες γυναίκες μετά το λούσιμο των μαλλιών τους είναι να τα τρίβουν με την πετσέτα. Η τριβή όχι μόνο σπάει την τρίχα, αλλά επιβραδύνει και τη διαδικασία του στεγνώματος και της περιποίησης τους. Όταν τρίβουμε τα μαλλιά, δεν τραβάμε την υγρασία της τρίχας, αντιθέτως την εξασθενούμε ενώ παράλληλα δημιουργούμε έντονο φριζάρισμα, το οποίο στη συνέχεια θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το χτένισμα και το ίσιωμα των μαλλιών. Φροντίστε λοιπόν να στραγγίσετε καλά τα μαλλιά σας και να τα πιέσετε με μια πετσέτα, η οποία θα τραβήξει τα πολλά νερά και την υγρασία.

Αφού έχετε βγει από το μπάνιο, δε χρειάζεται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας εκεί. Εκτός του ότι το πιστολάκι δεν είναι και ο καλύτερος φίλος του μπάνιου, αφού νερό και ηλεκτρισμός είναι δυο αιώνιοι εχθροί, η υγρασία του χώρου θα καθυστερήσει αρκετά το ολοκληρωμένο στέγνωμα. Εξαιτίας της υγρασίας, θα έχετε διαρκώς την αίσθηση ότι τα μαλλιά σας είναι νωπά, ενώ οι υδρατμοί θα φριζάρουν ακόμη περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής σας. Επιλέξτε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας και ξεκινήστε το στέγνωμα.

Τα φτηνά πιστολάκια ναι μεν είναι η εύκολη λύση για όλους, αλλά δε σημαίνει ότι προσφέρουν τη φροντίδα που χρειάζονται τα μαλλιά μας. Επενδύστε σε ένα καλό πιστολάκι που θα προστατεύει τα μαλλιά, με την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στο ζεστό αέρα και την έντασή του. Έτσι, θα το έχετε για αρκετά χρόνια, χωρίς να ξοδεύετε τα χρήματα σας σε καινούριο κάθε φορά που χαλάει.

Εφόσον λοιπόν, έχετε στραγγίσει τα μαλλιά σας με την πετσέτα, πάρτε το πιστολάκι και ξεκινήστε το στέγνωμα από το στεφάνι, δηλαδή από τη ρίζα του κεφαλιού. Το στεφάνι είναι και το πιο δύσκολο σημείο που παίρνει την περισσότερη ώρα για να στεγνώσει πλήρως. Όσο συνεχίζετε με το υπόλοιπο μαλλί να μη ξεχνάτε πως αν θέλετε να εμποδίσετε το φριζάρισμα, πρέπει να στεγνώσετε με φορά προς τα κάτω. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην πλησιάζετε πολύ κοντά το πιστολάκι πάνω στην τρίχα, γιατί η ισχυρή θερμότητα καταστρέφει και καίει σταδιακά την τρίχα σας.

Δώστε έμφαση στα προϊόντα που τοποθετείτε στα μαλλιά σας. Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα θερμοπροστατευτικό που θα αιχμαλωτίσει τη θερμότητα και ένα ενυδατικό λάδι που θα δώσει λάμψη στα θαμπά μαλλιά σας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024