Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φανταστικοί χώροι του Αλέξη Χριστοδούλου

Οι φανταστικοί χώροι του Αλέξη Χριστοδούλου

Ο Αλέξης Χριστοδούλου δεν θεωρεί πως ήταν πάντα καλλιτέχνης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Κέιπ Τάουν και είναι ένας περιζήτητος 3D δημιουργός. Οι φωτογραφίες είναι δικές του και ανήκουν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας του. Πρόκειται για μέρη που μόνος του έχει δημιουργήσει και παραδέχεται πως είναι ειδυλλιακά μέρη για να αποσυρθεί κατά την σύνταξη […]

Ο Αλέξης Χριστοδούλου δεν θεωρεί πως ήταν πάντα καλλιτέχνης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Κέιπ Τάουν και είναι ένας περιζήτητος 3D δημιουργός. Οι φωτογραφίες είναι δικές του και ανήκουν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας του. Πρόκειται για μέρη που μόνος του έχει δημιουργήσει και παραδέχεται πως είναι ειδυλλιακά μέρη για να αποσυρθεί κατά την σύνταξη του.

Από μερικές ώρες μέχρι αρκετές μέρες, τα φανταστικά μέρη του καλλιτέχνη μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινά. Ίσως γιατί έχουμε ανάγκη από όμορφες εικόνες  ή απλά γιατί το σχεδιαστικό του χέρι είναι μαγικό.  Και αν και τα έργα του αντιπροσωπεύουν φανταστικούς χώρους, δανείζονται λεπτομέρειες από την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό της πραγματικής ζωής. Κτήρια από το Κέιπ Τάουν και τα ταξίδια του μέχρι σοβιετικά σανατόρια.

Ο Έλληνας θαυματοποιός χρησιμοποιεί τον αυστηρό υπερρεαλισμό στις σκηνές που φτιάχνει και τις μετριάζεται με παστέλ αποχρώσεις και μαλακές υφές.  Μεταξύ αλήθειας και ονείρου μπορείς να συναντήσεις το όραμα του και αν είσαι ονειροπόλος θα τον λατρέψεις.  Άλλωστε όπως τονίζει μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram «Δεν πρόκειται για φωτογραφίες, είναι απλά φανταστικές δημιουργίες».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024