Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεστ για καλύτερη αντιμετώπιση της χρόνιας ιγμορίτιδας

Τεστ για καλύτερη αντιμετώπιση της χρόνιας ιγμορίτιδας

Η ανάλυση της ρινικής βλέννας των πασχόντων μπορεί να βοηθήσει στο να καθορίσουν αν το χειρουργείο ή η φαρμακευτική αγωγή είναι καλύτερη λύση

Η ρινική βλέννα μπορεί να δώσει στους γιατρούς πολύτιμα στοιχεία για τη χρόνια παραρρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα), σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές που δημοσίευσαν σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα προκαλείται από φλεγμονή των παραρρίνιων κόλπων που εκδηλώνεται με μια ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη και διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Η ανάλυση της ρινικής βλέννας των πασχόντων μπορεί να βοηθήσει στο να καθορίσουν αν το χειρουργείο ή η φαρμακευτική αγωγή είναι καλύτερη λύση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Vanderbilt συνέλαξαν και ανάλυσαν ρινική βλέννα από ασθενείς με χρόνια παραρρινοκολπίτιδα και αναλύθηκε για τον εντοπισμό κυτοκίνων, πρωτεϊνών που δίνουν στα κύτταρα τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους. Βάσει των κυτοκίνων, οι επιστήμονες χώρισαν τους ασθενείς σε έξι διαφορετικές κατηγορίες.

«Όταν εξετάσαμε τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα των ασθενών αυτών, παρατηρήσαμε ότι στον έναν χρόνο παρακολούθησης, κάποιοι ήταν πολύ καλύτερα από άλλους», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής ΩΡΛ και συγγραφέας της μελέτης Δρ Τζαστιν Τερνερ.

Και συμπληρώνει ότι «θεωρητικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ρινική βλέννα πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση για χειρουργική αντιμετώπιση της χρόνιας παραρρινοκολπίτιδας καθώς μερικοί ασθενείς μπορεί να τα πάνε καλύτερα με τη φαρμακευτική αγωγή ή με βιολογικές θεραπείες. Σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη φορά που αξιοποιούμε τη ρινική βλέννα και αυτό καθιστά τη μελέτη μοναδική και πρωτοπόρο».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024