Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Theodore στο Church Sessions του Pepper

O Theodore στο Church Sessions του Pepper

Γνωστός για τις εντυπωσιακές του παραστάσεις, ο Theodore θα παρουσιάσει αυτή τη φορά ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό solo act, προσαρμοσμένο στον «μυσταγωγικό» και επιβλητικό χαρακτήρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά με συναυλίες σε ευρωπαϊκά venues και φεστιβάλ και το ντεμπούτο του στο μεγαλύτερο πολυθεματικό φεστιβάλ του κόσμου το SXSW, και στο γνωστό Rockwood Music Hall της Νέας Υόρκης ο Theodore εμφανίζεται στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, για μία μοναδική συναυλία, την Tρίτη 24 Απριλίου.

Ο Pepper 96.6 υποδέχεται τον Theodore στο πλαίσιο των καθιερωμένων Church Sessions για ένα διαφορετικό live. Γνωστός για τις εντυπωσιακές του παραστάσεις, ο Theodore θα παρουσιάσει αυτή τη φορά ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό solo act, προσαρμοσμένο στον «μυσταγωγικό» και επιβλητικό χαρακτήρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου. Συνοδευόμενος από ένα κλασικό πιάνο και σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά στοιχεία, ο Theodore θα αποδώσει με έναν διαφορετικό, «απογυμνωμένο» τρόπο υλικό από τον νέο του δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του, ‘7’ και ‘It Is But It’s Not’.

Λίγα λόγια για τον  Theodore

Ο Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με έδρα την Αθήνα και αξιοσημείωτη πορεία εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει γνωρίσει ήδη σημαντική επιτυχία με την προηγούμενη δουλειά του «It Is But Its Not», συμπαραγωγή του Clive Martin (Queen, Reef) και μίξη από τον Ken Thomas (Sigur Rós, Moby , M83) την οποία έχει παρουσιάσει ζωντανά στο φημισμένο Studio 2 του Abbey Road Studios. Με περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, η μουσική του έχει συμπεριληφθεί στο «SXSW 2018: Our Favorite Discoveries And Memorable Moments» του NPR Music. Έχει επίσης μεταδοθεί στο BBC Radio 6 Music από τη Lauren Laverne και το γαλλικό σταθμό RadioKC ενώ έχει δημοσιευθεί και σε περιοδικά όπως τα CLASH Mag, FGUK, Gaffa, Tsugi και Szene.

Η φήμη του ενισχύεται από τις συναρπαστικές ζωντανές του παραστάσεις στις οποίες είναι έντονη η δυναμική του παρουσία. Έχει βρεθεί στις σκηνές των Live at Heart, Eurosonic Noorderslag και Reeperbahn Festival, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό Best Performance of 2017. Στις πιο ξεχωριστές live εμφανίσεις του συγκαταλέγονται το opening act στο live των Sigur Ros στο Release Festival της Αθήνας (2016), η παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο των Στήλων του Ολυμπίου Διός (2015) όπου έντυσε μουσικά την ταινία του Buster Keaton ‘The Cameraman’ παίζοντας ζωντανά, και η οπτικοακουστική παράσταση στα σκαλιά του Δημαρχείου Ερμούπολης για τη λήξη του Animasyros 10 (2017).

Συνδυάζοντας την κλασική σύνθεση με ηλεκτρονικά στοιχεία για να δημιουργήσει όμορφα, ατμοσφαιρικά και συχνά κινηματογραφικά κομμάτια, ο ήχος του Theodore χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ ηχητικό πεδίο. Η μοναδική μίξη επιρροών, του επιτρέπει ένα ευρύ πεδίο κίνησης από το μελαγχολικό στο κλασικό και το post-rock, αναμειγνύοντας αιθέριες μελωδίες σε ένα καζάνι ψυχεδελικών ήχων. Έπειτα από εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη, το πολυθεματικό φεστιβάλ SXSW και το MUSEXPO LA, επιστρέφει στην Ευρώπη για το επόμενό του tour.

Το επόμενο άλμπουμ του αναμένεται το φθινόπωρο του 2018 ενώ το πρώτο single του δίσκου κυκλοφόρησε το Μάρτιο με τίτλο ‘Towards? (for what is to come)’ και ήχο που συλλαμβάνει κάθε απόχρωση της τεχνικής “μαγείας” του Theodore. Όπως αναφέρει ο ίδιος το κομμάτι θα ανοίγει τον επερχόμενο δίσκο, θέτοντας την αρχική ερώτηση που εξερευνά ο καλλιτέχνης στο νέο του έργο. Αφορά τις δύο διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου, την συνειδητή και τη μαγική, με εμπνεύσεις από τη μάχη μεταξύ τους.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024