Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, στάσης πληρωμών και κατασχέσεων το υπερπλεόνασμα

ΝΔ: Αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, στάσης πληρωμών και κατασχέσεων το υπερπλεόνασμα

«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ

«Πανηγυρίζουν επειδή έχουν αφαιρέσει όλη τη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία» λέει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών.

Τονίζοντας ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στην υπερφορολόγηση, στις κατασχέσεις αλλά και στην εσωτερική στάση πληρωμών, ο κ. Σταϊκούρας μιλά για «ανερμάτιστη οικονομική πολιτική», που συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, διογκώνει το χρέος και υπονομεύει τους αναπτυξιακούς στόχους.

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να πανηγυρίζει»

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου το 2017, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οφείλεται αποκλειστικά στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και να διευρύνει την εσωτερική στάση πληρωμών, σε αναπτυξιακά κρίσιμους τομείς, όπως είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

» Το αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής είναι να συρρικνώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, να διογκώνεται το ιδιωτικό χρέος και να μην επιτυγχάνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι.

» Αναλυτικότερα, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία διαρκώς διογκώνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 130 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 50% από το τέλος του 2014).

» Ταυτόχρονα, η χώρα παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση, κατέχοντας την τελευταία θέση σε οικονομική μεγέθυνση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών Κρατών – μελών».

«Η κυβέρνηση, επομένως, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας, ενίσχυσης της ρευστότητας, δημιουργίας περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων. Με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024