Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη και άνοδος για την Ελλάδα στο Fed Cup

Νίκη και άνοδος για την Ελλάδα στο Fed Cup

Επικρατώντας με 2-1 του Λουξεμβούργου στα πλέι οφ του β' ομίλου της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφεραν να πάρουν την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία

Οι υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας στην τελευταία ημέρα των πλέι οφ, κόντρα στο Λουξεμβούργο, ξεκίνησαν με ήττα, καθώς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο. 171)  ηττήθηκε από την Ελεονόρα Μολινάρο (Νο. 450) με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 4-6).

Με τον κίνδυνο της μη ανόδου να είναι ορατός, η Μαρία Σάκαρρη (Νο. 49) επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-0) της Μάντι Μινέλα (Νο. 299) μέσα σε μόλις 52 λεπτά, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στο διπλό, αγωνίστηκαν οι ίδιες τενίστριες, με το Λουξεμβούργο να επικρατεί στο πρώτο σετ με 6-3. Σάκαρρη και Γραμματικοπούλου απάντησαν και πήραν το δεύτερο σετ με 6-2.

Στο τελευταίο σετ, το Λουξεμβούργο έκανε το μπρέικ, καθώς προηγήθηκε με 4-3. Ωστόσο οι ελληνίδες τενίστριες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 4-4 και στην συνέχεια να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ και της νίκης σε 1 ώρα και 39 λεπτά, μέσα σε αποθέωση του κοινού.

Η ελληνική αποστολή των Γραμματικοπούλου, Αντωνάκη, Σάκαρη και Κορδολαίμη και τον αρχηγό Τάσο Μπαβέλα, βραβεύθηκαν και πανηγύρισαν με τον κόσμο που βρέθηκε στο Τατόι την επιστροφή της Ελλάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024