Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αγώνες ορόσημο του Αρσέν Βενγκέρ

Οι αγώνες ορόσημο του Αρσέν Βενγκέρ

Πλήρης ποδοσφαιρικών ημερών, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θ΄ αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ

Ενας από τους εμβληματικότερους προπονητές στην Ιστορία του αγγλικού αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου, αποφάσισε πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου.

Πλήρης ποδοσφαιρικών ημερών, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θ΄ αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ. Μία θέση που ανέλαβε το 1996 και κράτησε μέχρι σήμερα, με πολλές επιτυχίες και αποτυχίες, με χαρές και λύπες, με τίτλους και διακρίσεις, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Αλσατός τεχνικός μένει στην Ιστορία των «κανονιέρηδων» ως ο πλέον επιτυχημένος προπονητής των Λονδρέζων, με σημαντικότερο επίτευγμα, την ανάδειξη μίας πλειάδας ποδοσφαιριστών, που ανδρώθηκαν στα χέρια του και βασιζόμενοι στις γνώσεις και τις συμβουλές του, έκαναν σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της «γηραιάς ηπείρου».

Σ΄ αυτά τα 22 χρόνια, ο Βενγκέρ κάθησε στην άκρη του πάγκου εκατοντάδες φορές, σηκώθηκε από την θέση του… χιλιάδες και έδωσε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ως ελάχιστο φόρο ποδοσφαιρικής τιμής, ακολουθεί μία αναφορά στα πέντε καλύτερα και στα ισάριθμα χειρότερα ματς αυτής της πολυετούς καριέρας.

ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΒΕΡΤΟΝ 4-0, 3 ΜΑΪΟΥ 1998, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

=============================================

Είναι το 87ο ματς του Βενγκέρ στην Αρσεναλ και οι φίλοι της ομάδας πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο που έφερε στο Λονδίνο ο Αλσατός. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ είναι δέκα βαθμοί. Η Εβερτον δεν μπορεί ν΄ αντισταθεί στους «κανονιέρηδες» και τον Μαρκ Οφερμαρς που πετυχαίνει δύο γκολ, αλλα αυτό που θα μείνει αξέχαστο είναι το τέρμα με το οποίο ο Τόνι Ανταμς διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο έμπειρος άσος σκοράρει με εντυπωσιακός βολέ από μακρινή πάσα του Στιβ Μπουλντ και ο πανηγυρισμός εκείνης της ημέρας, έχει αποτυπωθεί σε γλυπτό, που σήμερα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του «Emirates».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ 0-1, 8 ΜΑΪΟΥ 2002, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

============================================================

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, η Αρσεναλ επικρατεί της Τσέλσι στον τελικό κυπέλλου, του σημαντικότερου τροπαίου που μπορεί να διεκδικήσει μία αγγλική ομάδα. Παρά την προκλητικότητα που δείχνουν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ, οι «κανονιέρηδες» διατηρούν την ψυχραιμία τους. Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ κάνει άνω κάτω την άμυνα της Γιουνάιτεντ και ο Σιλβέν Βιλτόρ, με το πέμπτο του γκολ εκείνη την χρονιά, χαρίζει το νταμπλ στην Αρσεναλ και το δεύτερο πρωτάθλημα στον Βενγκέρ.

ΙΝΤΕΡ-ΑΡΣΕΝΑΛ 1-5, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003, ΟΜΙΛΟΙ CHAMPIONS LEAGUE

=============================================================

Μετά την ιστορική -λόγω του αήττητου- κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Αρσεναλ παίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Αντίπαλος στο Μιλάνο η Ιντερ, που έχει νικήσει στο «Χάιμπουρι» με 3-0. Η ομάδα του Βενγκέρ κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της και με τον Τιερί Ανρί να πετυχαίνει δύο γκολ και να μοιράζει δύο ασίστ σε Λιούνγκμπεργκ και Εντού, πετυχαίνει εμφατική νίκη με 5-1 και παίρνει την πρόκριση. Το ένα από τα δύο γκολ του Ανρί, θεωρείται ένα από τα θεαματικότερα του θεσμού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 0-1, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE

=============================================================================

Η Αρσεναλ φθάνει στην Μαδρίτη και οι Εμπουε, Τουρέ, Σεντέρος και Φλαμινί, καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν τους «γκαλάκτικος», Ζιντάν, Ραούλ, Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκούτι και Ρομπίνιο. Ο Τιερί Ανρί «αδειάζει» όλη την άμυνα των Μαδριλένων και νικάει τον Κασίγιας, «παγώνοντας» το «Μπερναμπέου». Στην συνέχεια, η Ρεάλ προσπάθησε ν΄ αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα και εκείνη την χρονιά, η Αρσεναλ μέτρησε δέκα αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο, χωρίς να δεχθεί γκολ.

ΜΙΛΑΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ 0-2, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE

================================================================

Μέχρι εκείνη την ημέρα, η Μίλαν δεν έχει ηττηθεί από αγγλική ομάδα. Και όλα έδειχναν ότι η παράδοση θα συνεχισθεί. Ομως στο 84ο λεπτό, ο Σεσκ Φάμπρεγας άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους και στο τέλος του ματς, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της αρμάδας του Βενγκέρ.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 1-2, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΤΕΛΙΚΟΣ LEAGUE CUP

===============================================================

Η Αρσεναλ έχει μείνει χωρίς τίτλο για σχεδόν έξι χρόνια. Και ο τελικός του League Cup απέναντι στην Μπέρμιγχαμ -που υποβιβάσθηκε τρεις μήνες αργότερα- φαντάζει ιδανική ευκαιρία. Ο Σέζνι αποφεύγει την αποβολή σε μία απόφαση που προκάλεσε έκπληξη, αλλά το γκολ του Ζίγκιτς «ξυπνά» την Αρσεναλ, που ισοφαρίζει με τον Φαν Πέρσι. Ομως, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, οι Κοσιελνί και Σέζνι μπερδεύονται, δίνοντας την ευκαιρία στον Ομπαφέμι Μάρτινς να γίνει ο ήρωας της Μπέρμιγχαμ. Είναι η στιγμή που ο Βενγκέρ πέφτει στα γόνατα…

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003, Β` ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE

======================================================================

Η νταμπλούχος Αρσεναλ είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Της αρκεί μία ισοπαλία για να προκριθεί. Η Βαλένθια προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Ρόμα, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν επικρατήσει με 3-1 στο «Ολίμπικο». Ο Τζον Κάριου ανοίγει το σκορ, ο Τιερί Ανρί ισοφαρίζει και όλα μοιάζουν τέλεια για τους Λονδρέζους. Ομως ο Νορβηγός επιθετικός των «νυχτερίδων» σκοράρει και πάλι, χαρίζοντας τη νίκη στην ισπανική ομάδα. Η Αρσεναλ αποκλείεται και στα αποδυτήρια γίνεται ένας …μικρός χαμός, προεξάρχοντος του Πατρίκ Βιεϊρά, που δεν μασά τα λόγια του και ασκεί κριτική στους ιθύνοντες για την μην ενίσχυση της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΟΝΑΚΟ 1-3, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE

======================================================================

Μία κλήρωση που χαρακτηρίσθηκε εύκολη, αποδείχθηκε καταστροφική… Οι Μονεγάσκοι νικούν με 3-1 μέσα στο Λονδίνο και αφήνουν «εκτός νυμφώνος» την Αρσεναλ για πέμπτη διαδοχική χρονιά.

ΤΣΕΛΣΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ 6-0, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

===============================================

Είναι το χιλιοστό ματς του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ και το τραγούδι των φιλάθλων της …Τσέλσι, αναφέρει «θέλουμε να μείνεις»… Πρόκειται για την ευρύτερη ήττα που γνώρισε η Αρσεναλ στην υπεραιωνόβια Ιστορία του λονδρέζικου ντέρμπι. Ο Βενγκέρ, που έχει δηλώσει πως κάθε ήττα αφήνει μία πληγή στην καρδιά, δεν πήγε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά από κάθε αγώνα. Και ήταν η πρώτη φορά που ο Αλσατός έκανε κάτι τέτοιο στην καριέρα του.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ 8-2, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

=================================================================

Ακόμη μία ντροπιαστική ημέρα στην Ιστορία της Αρσεναλ και του Αρσεν Βενγκέρ. Οι «κανονιέρηδες» παρατάσσονται με αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών, ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Ασλεϊ Γιανγκ σκοράρουν από τέσσερις (!) φορές και ο Αλσατός ίσως σκέπτεται την επιλογή του να απομακρύνει τους Νασρί και Φάμπρεγας, χωρίς να βρει ισάξιους αντικαταστάτες. Επιπλέον, στον αγώνα αυτόν, τίποτε δεν πήγε καλά για τους Λονδρέζους, καθώς ο Φαν Πέρσι έχασε πέναλτι και ο Τζένκινσον πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024