Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Σε πορεία καταβύθισης η κυβέρνηση λόγω εθνικών θεμάτων

Δημοσκόπηση: Σε πορεία καταβύθισης η κυβέρνηση λόγω εθνικών θεμάτων

Εδώ και τέσσερις μήνες, άρχισε σταδιακά να αυξάνεται η ανησυχία της κοινής γνώμης λόγω της έντασης στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας με επίκεντρο βέβαια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε μια πορεία καταβύθισης οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η όξυνση στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με κορωνίδα την ένταση στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας παράλληλα σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τη ΝΔ, η οποία διευρύνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Από την πανελλαδική μέτρηση, που ολοκληρώθηκε μετά την προκήρυξη των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία και καταγράφει τον απόηχο από όλα τα πρόσφατα επεισόδια που συνδέονται με τις προκλήσεις της Αγκυρας, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Εδώ και τέσσερις μήνες, άρχισε σταδιακά να αυξάνεται η ανησυχία της κοινής γνώμης λόγω της έντασης στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας με επίκεντρο βέβαια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, τις διαρκείς εμπλοκές στο Αιγαίο, αλλά και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην υπόθεση της FYROM.

Στην ιεράρχηση των προβλημάτων, οι αυθόρμητες αναφορές που κατατάσσουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως τα σημαντικότερα της χώρας, όχι μόνο έκαναν την επανεμφάνισή τους στον σχετικό πίνακα, αλλά σταδιακά έχουν ανέλθει στην τρίτη θέση με 13%, πίσω από την Οικονομία (38%) και την Ανεργία (21%) που κρατούν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ειδικότερα, σε ευαίσθητες περιφέρειες της χώρας οι οποίες γειτνιάζουν με την Τουρκία, όπως τα νησιά Αιγαίου/Κρήτη, οι αυθόρμητες αναφορές στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ξεπερνούν το 19%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ κι εδώ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024