Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλίτωσαν από τα μνημόνια, καταρρέουν υπό το βάρος των εθνικών θεμάτων

Γλίτωσαν από τα μνημόνια, καταρρέουν υπό το βάρος των εθνικών θεμάτων

Ψήφισαν τόσο σκληρά μέτρα, προκάλεσαν τη βουβή οργή της κοινωνίας, έφεραν σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες αλλά άντεχαν.

Έπρεπε να ανοίξουν τα εθνικά θέματα, και μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση, για να δουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος το άλλο πρόσωπο της κοινωνίας.

H κακή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο στην υπόθεση των Σκοπίων όσο και στα ελληνοτουρκικά, προκαλεί τεράστια ζημιά και βάζει σε νέα βάση τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στις 18 Απριλίου το in.gr. έγραφε για τις κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου και οι οποίες δείχνουν ότι τα εθνικά θέματα έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Σήμερα «Τα Νέα» δημοσιεύουν μια φανερή δημοσκόπηση η οποία επιβεβαιώνει όσα οι περισσότεροι υποπτεύονται. Ότι δηλαδή το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας της απρονοησίας τους να ανοίξουν θέματα που δεν έκλειναν εδώ και δεκαετίες.

Το πρώτο πρόβλημα που προσπάθησαν να λύσουν, για να έχουν επικοινωνιακά οφέλη, ήταν τα ελληνοτουρκικά. Το προσκλητήριο Ερντογάν στην Αθήνα έμοιαζε με την κατάλληλη «εικόνα» για να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας το προφίλ του.

Εκείνο το ταξίδι ήταν η αρχή του «Βατερλό» για την ελληνική διπλωματία. Τα καυτά θέματα που άνοιξε ο Ερντογάν στην Αθήνα και η έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής κυβέρνησης ήταν προάγγελος αρνητικών εξελίξεων.

Λίγους μήνες αργότερα και η Ελλάδα είναι σε έναν… ακήρυχτο πόλεμο, ένας νεκρός πιλότος είναι γεγονός, νησιά του Αιγαίου έχουν όχι απλά γκριζάρει αλλά κοκκινίσει ενώ η Άγκυρα απειλεί και την Κύπρο για τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Οι πολίτες κρίνουν ανεπαρκή τη κυβέρνηση στη διαχείριση του θέματος. Ο κόσμος ρωτά συνεχώς αν θα γίνει πόλεμος κι αν ο Ερντογάν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζουν ορισμένοι.

Την κατηγορούν για τις συνεχείς παλινωδίες στο εσωτερικό της με τον Τσίπρα να λέει άλλα, τον Καμμένο να έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζουν γκρίνια για τη στήριξη του προέδρου των ΑΝΕΛ παρά τη σαφή ιδεολογική διαφορά.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης ότι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να βρουν λύσεις προτού οδηγηθούμε σε σύγκρουση με τουρκικές δυνάμεις, είναι το βασικό στοιχείο των γκάλοπ.

Επίσης κατηγορούν τον Τσίπρα γιατί δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για εθνική γραμμή που δεν θα παρεκκλίνει. Από τη μια δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κι από την άλλη ο Καμμένος επιζητά την ηρεμία. Όμως, η απάντηση είναι μέσω της δουλειάς. Οσο καλύτερα και γρηγορότερα.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι το «Σκοπιανό». Ο Ν. Κοτζιάς επιμένει σε ένα… όραμα, ότι αυτός θα είναι που θα βάλει τις βάσεις για συμφωνία. Κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο, όσο κι αν προσπαθούν με νέες συναντήσεις να «αναστήσουν» μια πεθαμένη διαδικασία.

Η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ναυάγιο χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα μας. Το αντίθετο ισχύει και για τα Σκόπια που κάνουν… διεθνή καριέρα λόγω της προβολής που παίρνει μια πιθανή λύση.

Τα δύο αυτά θέματα που σχετίζονται με τις εθνικές προκλήσεις τινάζουν στον αέρα το κυβερνητικό δίπολο. Τα ποσοστά μειώνονται ενώ σε βασικές ερωτήσεις εκφράζουν πλήρη διάσταση με τον συνεταίρο Καμμένο. Αυτό που μένει είναι να διαπιστωθεί αν όντως η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε κάτι άλλο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024