Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκιουλ: Η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες

Γκιουλ: Η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος εις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος εις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Γκιούλ αναφέρει στην επιστολή του προς τον Σταύρο Κοντονή ότι, «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι μετά το πραξικόπημα κορυφαία στελέχη γκιουλενιστών έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στη χώρα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα καθώς η χώρα «έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών».

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως τους αποκαλεί, στην Τουρκία, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να απελαύνει τους τρομοκράτες που δεν θα πρέπει να λαμβάνουν προστασίας, σε κανένα μέρος του κόσμου.

Η επιστολή κλείνει λέγοντας πως σίγουρα καμία από τις δύο χώρες δεν θέλει το περιστατικό με τους οκτώ να μείνει ανοιχτή πληγή για τους λαούς.

Χθες, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «ασφαλές λιμάνι» για τους εχθρούς της Τουρκίας, ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ υποστήριξε ότι «έδειξε ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Υπενθυμίζεται ότι, το ΣτΕ την Πέμπτη αποφάσισε ότι ο στρατιωτικός μπορεί να βρίσκεται εκτός αστυνομικού τμήματος αλλά φυλασσόμενος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτηση για αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024