Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας μαθητής τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε σχολείο των ΗΠΑ

Ένας μαθητής τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε σχολείο των ΗΠΑ

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές ετοιμάζονταν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Κολουμπάιν, όπου το 1999 έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με όπλα σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με το νέο συμβάν να λαμβάνει χώρα στην κομητεία Μάριον, στην κεντρική Φλόριντα.

https://twitter.com/ResistanceNOW77/status/987322966663983104

Συγκεκριμένα, η τοπική αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς σε λύκειο του Φόρεστ και προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας μαθητής έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πόδι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές ετοιμάζονταν να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Κολουμπάιν.

Τον Απρίλιο του 1999, ο Ντίλαν Κλέμπολντ, 17 ετών και ο Έρικ Χάρις, 18 ετών, σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή του λυκείου αυτού και στη συνέχεια έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

«Το κίνημα αυτό είναι εδώ και δυνατό. Όχι άλλες δικαιολογίες. Θέλουμε λύσεις», έγραφαν χθες οι διοργανωτές της κινητοποίησης στο Facebook.

Οι αποχές από τα μαθήματα σήμερα και οι προσπάθειες να ενταχθούν στο κίνημα αυτό ψηφοφόροι έχει στόχο να ασκηθούν πιέσεις στους πολιτικούς των ΗΠΑ να θεσπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς στις πωλήσεις πυροβόλων όπλων πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στο Κογκρέσο.

Σήμερα στο Κολοράντο, οι ακτιβιστές υπέρ του ελέγχου των πυροβόλων όπλων πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο Λύκειο Κολουμπάιν ζητώντας τον τερματισμό των σφαγών με πυροβόλα όπλα.

Το Λύκειο Κολουμπάιν δεν λειτουργεί την 20ή Απριλίου μετά τη σφαγή που έγινε εκεί πριν από 19 χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής αυτής, επομένως δεν θα υπάρξει αποχή από τα μαθήματα, ενώ οι μαθητές ενθαρρύνονται να μετάσχουν σε κοινωφελείς εργασίες.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται περισσότερο από έναν μήνα μετά την αποχή από τα μαθήματα υπό το σύνθημα #ENOUGH που πραγματοποίησαν δεκάδες χιλιάδες μαθητές από 3.000 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα οι βουλευτές να επιδιώξουν τη θέσπιση αυστηρότερων ρυθμίσεων για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024