Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα η καταδίκη του Ζαριανόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα η καταδίκη του Ζαριανόπουλου

Την ολόπλευρη συμπαράσταση του στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ.Ζαριανόπουλου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η καταδίκη του γιατί αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες αυτό που πραγματικά είναι προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Την ολόπλευρη συμπαράσταση του στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ.Ζαριανόπουλου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η καταδίκη του γιατί αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες «αυτό που πραγματικά είναι» προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για εξύβριση και ηθική βλάβη επειδή το 2012 είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες, αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή νοσταλγούς του Χίτλερ και των πολιτικών απογόνων του, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ολόπλευρη συμπαράσταση του στον ευρωβουλευτή.

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική συμμορία, κάτι που και η ίδια, μέχρι πρότινος, όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και το διατυμπάνιζε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες αποφάσεις, το μόνο που καταφέρνουν αντικειμενικά, είναι να χρησιμοποιούνται από το νεοναζιστικό μόρφωμα, ως φύλο συκής για να καλυφθεί η εγκληματική του δράση, τη στιγμή μάλιστα που η δίκη του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

«Απαράδεκτη» θεωρεί την καταδίκη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: «Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους για την άστοχη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ότι η ΧΑ διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για ‘σύσταση εγκληματικής οργάνωσης’. Απαράδεκτη η καταδίκη για εξύβριση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για αυστηρές δηλώσεις του κατά της ΧΑ».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024