Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική αντιπαράθεση για το οργανόγραμμα της ΕΡΤ

Πολιτική αντιπαράθεση για το οργανόγραμμα της ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε μετά την κριτική που έκανε η ΝΔ για το νέο οργανόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, με την ΠΟΣΠΕΡΤ να παρεμβαίνει υπέρ του υπουργού

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε μετά την κριτική που έκανε η ΝΔ για το νέο οργανόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης.

«Όσα συμβαίνουν πλέον στην Ε.Ρ.Τ. θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στιγνής κομματικής προπαγάνδας» υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη δημόσια τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους».

«Προφανώς δεν μας εκπλήσσει η επιλογή της να μην ζητήσει τη γνώμη κανενός, πόσο μάλλον των δημοσιογραφικών ενώσεων ή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι εξόφθαλμο εδώ και καιρό, ακόμη και στους ελάχιστους εναπομείναντες τηλεθεατές της Ε.Ρ.Τ., ότι η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως βιλαέτι της Κουμουνδούρου, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ δημόσιας και κομματικής τηλεόρασης» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς χαρακτήρισε προβλέψιμη τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς την ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελε πολύ να την κλείσει εκ νέου.

«Η ΝΔ είναι απολύτως προβλέψιμη. Επιτίθεται στη Δημόσια Τηλεόραση πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Είναι προφανές ότι θα ήθελε πολύ να την κλείσει εκ νέου» τονίζει ο κ. Παππάς και προσθέτει πως «δεν μπορεί να χωνέψει ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους της τελευταίας της διακυβέρνησης».

«Ας καταλάβει ότι οι εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συμπυκνώνουν για αυτή μια τεράστια πολιτική και ιδεολογική ήττα» καταλήγει η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ.

Θέση στην αντιπαράθεση των κομμάτων πήρε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία χαρακτήρισε «αδύναμη από πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά επιχειρήματα για μια ακόμα φορά τη ΝΔ», η οποία «υποκρίνεται και σκιαμαχεί από το σκοτάδι της ακροδεξιάς της ιδιοσύστασης, χτυπώντας και πάλι την αναστημένη ΕΡΤ».

«Ρίχνει το δηλητήριό της σε αυτήν δηλαδή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που έριξε ‘’μαύρο» τον Ιούνιο του 2013 φασιστικά και χωρίς κανέναν διάλογο με κανέναν, αγνοώντας μάλιστα τη βούληση μιας ολόκληρης κοινωνίας» συνεχίζει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού Οργάνου της ΕΡΤ.

«Μη έχοντας δικές της θέσεις περί οργανογραμμάτων (πλην εκείνη του μαύρου) αναπαράγει ότι βρίσκει βολικό για να εκφράσει το μίσος της απέναντι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση» υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα πάρει σύντομα την απάντησή της «όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφανθεί για τα όσα έπραξε εναντίον της ΕΡΤ και του ελληνικού δημοσίου το 2013».

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024