Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «εξομολόγηση» του Τζόρτζ Μπους για τον Πούτιν

Η «εξομολόγηση» του Τζόρτζ Μπους για τον Πούτιν

Ο αμερικανός πολιτικός, το 2001, είχε πει την περίφημη φράση που έμεινε στην ιστορία ότι «κοίταξα στα μάτια τον Πούτιν και είδα μέσα στην ψυχή του»

Ως «έξυπνο και ικανό στην τακτική» πολιτικό με «πολύ έντονη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπούς ο νεότερος, τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ο ηλικίας 71 ετών σήμερα αμερικανός πολιτικός, ο οποίος το 2001 είχε πει την περίφημη φράση που έμεινε στην ιστορία ότι «κοίταξα στα μάτια τον Πούτιν και είδα μέσα στην ψυχή του».

«Εκείνη την στιγμή, όταν είπα ότι τον κοίταξα στα μάτια και είδα μέσα στην ψυχή του, η Ρωσία είχε προσαράξει. Στη συνέχεια η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε και ο Πούτιν άλλαξε» δήλωσε ο Τζώρτζ Μπους.

Κατά την άποψή του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας έξυπνος και ικανός στην τακτική» πολιτικός, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο ρώσος πρόεδρος επιδιώκει πάντα να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

«Στα περισσότερα ζητήματα έχει την εξής προσέγγιση που λέει: είμαι έτοιμος να νικήσω και οι ΗΠΑ να χάσουν» δήλωσε στην συνέντευξή του ο Τζωρτζ Μπους.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του ρώσου προέδρου, ο Τζώρτζ Μπους είπε ότι «έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα», αλλά όπως είπε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες «για να αποκαταστήσει την σοβιετική επιρροή, παρότι που δεν υπάρχει πλέον η Σοβιετική Ένωση».

«Γι’ αυτό πάντα πίστευα ότι για τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επίμονες όταν έχουν να κάνουν με τον Πούτιν, όχι πολεμοχαρείς, αλλά επίμονες» είπε ο Μπους, και κατέληξε λέγοντας ότι «τον Βαλντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024