Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν [Βίντεο]

Πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν [Βίντεο]

Η ταινία ρίχνει επίσης φως στα τελευταία χρόνια του ΜακΚουίν ως σχεδιαστή πριν από την αυτοκτονία του το 2010

«Κανένας δεν ανακάλυψε τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, ο ΜακΚούιν αυτοανακαλύφθηκε». Με τη συγκεκριμένη φράση του αφηγητή ξεκινά το πρώτο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ «McQueen» με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

Σκοτεινό, εναλλακτικό όπως η αισθητική του Αλεξάντερ ΜακΚουίν (Alexander McQueen) και επικό χαρακτηρίζεται το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ από διεθνή ΜΜΕ.

Η διάρκειας 111 λεπτών ταινία καλύπτει όλη την καριέρα του ΜαΚουίν, από τα πρώτα του βήματα στη μόδα μετά την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins το 1992 και την πρόσληψή του από τον Givenchy το 1997 μέχρι την αποκορύφωση του έργου του, την επίδειξη μόδας για τη συλλογή του Άνοιξη/Καλοκαίρι 1999, όταν η Σάλομ Χάρλοου βγήκε στην πασαρέλα με ένα στράπλες λευκό φόρεμα και άρχισε να περιστρέφεται σε έναν κύκλο, ενώ την ψέκαζαν με βαφή δύο ρομποτικά όπλα.

Ο Αλεξάντερ ΜακΚΟυίν ήταν το αγόρι της βρετανικής εργατικής τάξης που από μαθητευόμενος στο Savile Row, γνωστό ατελιέ ραφτών του Λονδίνου, έγινε ο πιο διάσημος και αμφιλεγόμενος σχεδιαστής μόδας στον κόσμο αφηγείται το ντοκιμαντέρ «McQueen».

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1969, ο Λι Αλεξάντερ ΜακΚουίν, ήταν ο μικρότερος σε μία πολυμελή οικογένεια. Με τις δημιουργίες του τάραξε τα νερά του χώρου της μόδας και απασχόλησε όσο κανένας άλλος την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στα 41 του χρόνια αποφάσισε να δώσει ένα πρόωρο οριστικό τέλος σε όλα.

Η ταινία ρίχνει επίσης φως στα τελευταία χρόνια του ΜακΚουίν ως σχεδιαστή πριν από την αυτοκτονία του το 2010.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας και παραγωγής των Ίαν Μπονχούτ και Πίτερ Ετεγκούι περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας και φίλους του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, στιγμιότυπα μπροστά και πίσω από τη σκηνή των θεατρικών επιδείξεων μόδας και προσωπικά βίντεο του και προβάλλει τα «αμφιλεγόμενα και συγκρουσιακά» σχέδιά του.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα (Tribeca Film Festival) και από τον Ιούνιο θα αρχίσει η προβολή του σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Στη σύνοψη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως ένα «ζωηρό πορτρέτο του έργου και της προσωπικότητας του βασανισμένου αλλά εμπνευσμένου δημιουργού». Η ταινία υπόσχεται επίσης να αγγίξει τη σχέση του σχεδιαστή με τη μέντορα και μούσα του, τη στυλίστρια μόδας, Ιζαμπέλα Μπλόου η οποία διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό την καριέρα του.

Μετά την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Tribeca Film Festival, σύμφωνα με το Vogue, θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα πάρουν μέρος η αδερφή του, Τζάνετ ΜακΚουίν και ο ανιψιός του, Γκάρι ΜακΚουίν, ο φίλος και πρώτος βοηθός του, Σεμπάστιαν Πονς και ο Ντέτμαρ Μπλόου, σύζυγος της αείμνηστης Ιζαμπέλα Μπλόο, η οποία είχε αγοράσει ολόκληρη την πρώτη συλλογή του σχεδιαστή μόδας, όταν αποφοίτησε από τη Σχολή.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024