Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για το φορολογικό πιστοποιητικό

ΟΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για το φορολογικό πιστοποιητικό

Επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και την υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου

Την ανάγκη εφαρμογής τριών άμεσων παρεμβάσεων για το θεσμό του φορολογικού πιστοποιητικού επισημαίνει ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και την υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στην επιστολή, η οποία είναι αποτέλεσμα πρότασης, που επεξεργάστηκε η Επιτροπή του ΟΕΕ για τα θέματα του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, προτείνονται τα εξής:

Πρώτον, η κατάργηση των διατάξεων, που επιτρέπουν στην ουσία τη διπλή δίωξη του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, σε περίπτωση παραβίασης διατάξεων, κατά τη σύνταξη του φορολογικού πιστοποιητικού. Αντ΄ αυτών προτείνεται η φορολογούσα αρχή να παραπέμπει την υπόθεση για έλεγχο και τυχόν επιβολή κυρώσεων στην ΕΛΤΕ, η οποία, μετά από τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του νόμου 4449/2017 έλεγχο, επιβάλλει τις από αυτόν προβλεπόμενες κυρώσεις στον ΟΕΛ ή στην ελεγκτική εταιρεία.
Δεύτερον, για την επιλογή υποθέσεων για έλεγχο βάσει ανάλυσης κινδύνου, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η διαπίστωση ή μη παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας στο φορολογικό πιστοποιητικό.

Τρίτον, να διαγραφεί εδάφιο, το οποίο αναφέρει ότι οι εταιρείες υποχρεούνται (ενώ το φορολογικό πιστοποιητικό είναι προαιρετικό) να αναθέτουν σε ορκωτό ελεγκτή λογιστή ή στην ελεγκτική εταιρεία κάθε 5 έτη την έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού, ενώ η οδηγία της ΕΕ και ο Ν. 4449/2017 προσδιορίζει την αλλαγή μόνο στο πρόσωπο του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024