Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για την νέα Mercedes-Benz A-Class

Έναρξη παραγωγής για την νέα Mercedes-Benz A-Class

Οι τεχνολογικές προδιαγραφές του μικρότερου αλλά πάνοπλου μοντέλο της Mercedes-Benz, θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την νέα -και πολυπληθέστερη από ποτέ- γενιά compact μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

To πρώτο από τα συνολικά οκτώ, νέας γενιάς, αλλά και νέα compact μοντέλα που θα συμπεριλάβει στο κοντινό μέλλον η γκάμα της Mercedes-Benz, η νέα A-Class πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της γερμανικής φίρμας στο Rastatt.

H νέα A-Class η οποία είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην χώρα μας- οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο- θα διατεθεί αρχικά σε τρεις εκδόσεις A 180 d, A 200, A 250 σε τιμές που ξεκινούν -για την βασική diesel έκδοση- από τα 32.338 ευρώ.

Η A 180 d εφοδιάζεται με diesel μοτέρ 1,5 λίτρου ισχύος 116 ίππων και 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση Α 200 εξοπλίζει turbo κινητήρας 1,3 λίτρων ισχύος 163 ίππων και με απόδοση 250 Nm ροπής ενώ η αρχική της τιμή ξεκινά από τα 32.605 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών της μικρότερης Mercedes-Benz, εκτός φυσικά από τη βελτιωμένη αρχιτεκτονική και τους νέους κινητήρες περιλαμβάνεται και το σύστημα Mercedes-Benz User Experience ή εν συντομία MBUX το οποίο υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα της κατηγορίας σε επίπεδο gadget.

Πέρα από τις νέες λειτουργίες και το γεγονός ότι η A-Class είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που εφοδιάζεται με το MBUX, αξίζει να σημειωθεί ότι το στις νέες του δυνατότητες περιλαμβάνεται και ένας βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη ο οποίος ενεργοποιείται με την φωνητική εντολή “Hey Mercedes”.

Σημειώνεται ότι οι νέες προδιαγραφές της νέας A-Class θα «περάσουν» σταδιακά και σε όλες τις υπόλοιπες «μικρές» της Mercedes-Benz από την GLA και CLA έως την B-Class ενώ θα αποτελέσουν αφετηρία και για νέες προσθήκες στην γκάμα των compact μοντέλων της γερμανικής φίρμας όπως για παράδειγμα η τετράθυρη A-Class αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό alter ego της με τα διακριτικά EQ A.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024