Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχασε το αβαντάζ και πιάστηκε αδιάβαστος

Εχασε το αβαντάζ και πιάστηκε αδιάβαστος

Από την εντυπωσιακή σε έκταση νίκη της Τρίτης, στην ήττα-σοκ της Πέμπτης. Αλλά η σειρά δεν κρίθηκε ακόμη και ο Παναθηναϊκός μπορεί να δώσει απάντηση στη Ρεάλ. Απλά, δεν διαχειρίστηκε σωστά τον πρόσφατο θρίαμβό του και έδωσε πίσω το πλεονέκτημα

Eύκολα κάποιος ανεβαίνει στα σύννεφα. Και ταξιδεύει…Το μυαλό ξεφεύγει. Όταν δε αναγκαστεί να κατέβει χαμηλά, χάνεται τελείως. Συνέβη αυτό με τον Παναθηναϊκό μετά το εκκωφαντικό 95-67 του πρώτου ματς κόντρα στη Ρεάλ. Ολοι ανέβηκαν σε μια στρατόσφαιρα χρώματος πράσινου και πίστεψαν ότι ήδη έχουν περάσει στο Final -4 του Βελιγραδίου. Κι όμως, η σειρά έχει δρόμο ακόμη.

Μια Βασίλισσα ίσως είναι καλό να μην την προσβάλλεις. Να μην φτάνεις στα δικά σου όρια, να μην τα ξεπερνάς ίσως, ελπίζοντας να της τσακίσεις το ηθικό. Γιατί εν τέλει, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Το έχουμε δει πολλάκις σε αυτές τις σειρές στο μπάσκετ, ενώ ουδείς μπορεί να ξεχάσει ένα αντίστοιχο πάθημα του Ολυμπιακού με τη Σιένα. Το δεύτερο ματς πάντα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάβα το 1-0 που πέτυχε με εντυπωσιακή, πληθωρική εμφάνιση. Αλλά η νίκη έχει την ίδια αξία είτε με έναν, είτε με 28 πόντους. Απλά, στη δεύτερη περίπτωση κερδίζεις και εντυπώσεις. Ενίοτε, όμως, συσπειρώνεις τον αντίπαλο, όπως προέκυψε την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Η Ρεάλ μπήκε υποψιασμένη και αντί να δεχθεί 20 (!) σερί πόντους, έβαλε αυτή το πρώτο καλάθι στο ματς.

Ο Καλάθης είδε να του περιορίζεται η δημιουργία, από τις 16 ασίστ έπεσε στις 5 και μόνο ο Τζέιμς είχε ανάλογη προσφορά με το παιχνίδι της Τρίτης. Οι δε συνολικές ασίστ του Παναθηναϊκού έφτασαν μόλις τις 15, δηλαδή μία λιγότερη από το ρεκόρ του Καλάθη πριν από δύο 24ωρα. Το να διαχειριστείς συναισθήματα και δυνάμεις στο τέλος της σεζόν και σε κομβικά ραντεβού, προφανώς και είναι το μείζον. Το 89-82 υπέρ της Ρεάλ δεν είναι το τέλος του κόσμου, ούτε σημαίνει ότι αποκλείστηκε ήδη ο Παναθηναϊκός.

Στο πέλαγο της ζωής ένα αστέρι να έχεις οδηγό, αποφεύγεις να χαθείς. Οδηγός, λοιπόν , του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι η πίστη για ανάκαμψη και ανατροπή των δεδομένων, Οι υπερβάσεις ισοδυναμούν με το κερασάκι στην τούρτα του αθλητισμού. Και αν έρθει η πρόκριση με εφαλτήριο μια επιτυχια στη Μαδρίτη , επί μιας Ρεάλ που έχει απουσίες και ασφαλώς δεν φοβίζει, σίγουρα θα είναι πολύ γλυκιά…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024