Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Αποφάσεις για «πολιτική νέου σταδίου»

Βόρεια Κορέα: Αποφάσεις για «πολιτική νέου σταδίου»

«Ζητήματα πολιτικής νέου σταδίου» θα εξετάσει η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και τις προετοιμασίες για συνάντηση κορυφής Τραμπ - Κιμ.

Συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας συγκλήθηκε για αύριο Παρασκευή, όπως μεταδίδει το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ολομέλεια συγκαλείται προκειμένου να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για «ζητήματα πολιτικής νέου σταδίου» ώστε η χώρα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην τρέχουσα «σημαντική ιστορική περίοδο», σύμφωνα με το KCNA.

Ο Μάικ Πομπέο, διευθυντής της CIA, ο οποίος έχει ονομαστεί επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέφθηκε προ ημερών τη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο δημιούργησε τη βάση για «καλή σχέση», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε εξάλλου την ίδια μέρα ότι μελετά το πώς θα μπορούσε να μετατραπεί η συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, με την οποία ανεστάλη ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), σε διμερή συμφωνία ειρήνης, καθώς προετοιμάζεται για την επικείμενη διακορεατική σύνοδο κορυφής, εντός του τρέχοντος μήνα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024